• Informacje na temat:

    spód do pizzy cienki

Przepisy na temat: spód do pizzy cienki
  • Trzy przekąski dla miłośników pizzy

    ...obiad – calzone Potrawa kuchni włoskiej. Jest to forma pizzy, ale w kształcie... pieroga. Warto spróbować wykonać ją w domu. Spód do pizzy smarujemy cienką warstwą koncentratu pomidorowego. Pomidory odcedzamy i mieszamy z ziołami. Wykładamy na spód od pizzy. Kładziemy plasterki salami, pokrojone pieczarki i posypujemy serem. Pizzę składamy na pół zlepiając jej brzegi i tworząc w ten sposób...

  • Prawdziwa to ta na cienkim cieście, bez dodatków i ketchupu...

    ...- Włoska pizza uważana jest za najlepszą na świecie ze względu na jej prostotę, a zarazem wyrazistość smaku - mówi PAP Life Giancarlo Russo. We Włoszech prawdziwą zjemy dopiero wieczorem, tam też nie powinniśmy popijać jej winem. Spód można zrobić z kalafiora.

  • Przepis na 3 spody o średnicy 30 cm

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku).

  • Aromatyczny i bardzo smaczny sos do pizzy, który również może zastąpić ketchup.

  • Pizza na spodzie z... ziemniaków

    W sobotę przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy. Tego dnia warto nie tylko udać się do włoskiej restauracji na klasyczną margheritę, ale też poeksperymentować i samemu przygotować pizzę np. na spodzie z ziemniaków, które zostały z obiadu...

  • Sos pomidorowy do pizzy z przyprawami

  • Domowa pizza hawajska

    Uwielbiana przez wszystkich, dobra zarówno na słodko, jak i wytrawnie – pizza. Ten wywodzący się z Włoch przysmak jest jednym z najlepiej znanych fast foodów na świecie. Oryginalna to ta na cienkim(...) pizzerii, przygotujecie ją samodzielnie, wykorzystując przepis na tradycyjny, neapolitański spód.

  • Bardzo łatwy sos i nie tylko do pizzy:)

Artykuły na temat: spód do pizzy cienki
  • Sekrety idealnego ciasta drożdżowego do pizzy

    ...  Dobra jest też, dostępna w naszych sklepach, mąka pszenna typ od 450 do 600. Im dłużej będziesz wyrabiać ciasto, tym pizza będzie bardziej puszysta. Nie posypuj drożdży solą, bo nie urosną. Lepiej dodawaj ją do mąki. Jeśli zależy Ci na wyjątkowo pulchnym spodzie, ciasta nie wałkuj, tylko rozciągaj palcami. Zanim na podpieczony spód położysz dodatki, cienko posmaruj je oliwą - pizza...

  • Pizza to najlepszy kulinarny towar eksportowy świata. Jadana dziś wszędzie, od rodzimych Włoch, przez obie Ameryki, po Nepal. Ikoniczne danie kuchni śródziemnomorskiej, i jednocześnie synonim szybkiego oraz niezdrowego jedzenia. Z okazji Dnia Pizzy bierzemy w obronę aromatyczną flagę Włoch. Fot. 123RF/Picsel Jak większość tradycyjnych dań, tak i pizza może pochwalić się długim rodowodem. Płaskie placki jadano już w czasach antycznych, dodając do nich oliwę, czosnek i ser. Współczesna pizza...

  • Z kuchni Giuliany - pizza urodzinowa

    Dswida G postanowila zrobic pizze. Bylo nas na kolacji 13 osob z Lorenzo. A wiec powstalo 14 roznych pizzy. Tym razem G nie robila ich sama. Pilnowala pieca i zarzadzala ogolnie. Pizze robila mama Lorenzo, ktora przybyla przelazac przez graniczny plot.Ja pomagalam ogolnie pilnie sledzac co sie dzieje i robiac za zmywarke kategorii lux. Mam Lorenzo na 14 pizzy  wziela: 3 kg maki 50

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...połączenia. Pozbądź się całkowicie wszelkich tradycyjnych dodatków. Sos pomidorowy zamień na płynną, gęstą czekoladę, którą pokryjesz spód pizzy. Zamiast ostrej papryki i aromatycznych przypraw, dodaj(...) słodko Mówi się, że wielbiciele pizzy dzielą się na dwie grupy: tych, którzy uwielbiają słodkie dodatki i takich, którzy za żadne skarby nie pozwolą, by ananas z brzoskwinią znalazły się na ich...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Pizza domowa

    ...z zalewy i pokroić na połówki. Mozzarellę pociąć w plasterki. Spód pizzy posmarować koncentratem pomidorowym. Rozłożyć na nim mozzarellę, pomidory, karczochy, plasterki szynki oraz oliwki. Skropić(...) oprószonej mąką. Podzielić na 8 porcji i z każdej uformować okrągły placek. Spody do pizzy ułożyć na dwóch blachach wyłożonych pergaminem. Posmarować przygotowanym sosem pomidorowym. Rozłożyć cząstki...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...wątpliwości. Mają tam świetną oliwę, pomidory i ser - mozzarellę di bufala campana wyrabianą z mleka bawolic. Tam ją wymyślono i dopracowano. I wcale nie na cieniutkim cieście. - To ciasto jest cienkie na środku, a grube na brzegu. Pizza neapolitańska ma bardzo ładny margines chlebowego ciasta. I to jest pyszny margines! A pizza na cienkim i sztywnym cieście, do której jesteśmy w większości polskich...

  • Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Zobaczcie, jakie są jego kulinarne upodobania! fot. Kamil Zieliński Angażuje się w wiele inicjatyw promujących zdrowe jedzenie. Obecnie zajmuje się między innymi projektem „Szkoła na widelcu", promującym zdrową i dobrą kuchnię w szkołach. Zobaczcie, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, jaka jest jego ulubiona potrawa i jakiej przyprawy nie może...