• Informacje na temat:

    spód do ciasta z pokruszonych biszkoptów i czekolady

Przepisy na temat: spód do ciasta z pokruszonych biszkoptów i czekolady
  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • szybko, smacznie, efektownie, łatwo, mało pracy

  • Puszyste serniki z chrupiącymi dodatkami

    ....    Malinowy na ciastkach Sposób przygotowania 1. Herbatniki i płatki kukurydziane drobno pokrusz. Czekoladę stop, połącz z okruszkami. Formę (śr. 26 cm) posmaruj olejem. 2. Spód formy wylep masą. Namocz 6 łyżeczek żelatyny, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij na sztywno. 3. Ser utrzyj z 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę i żelatynę. Na spód wyłóż...

  • Smaczny pomysł na "Lizaki z biszkoptów"

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...) i czekolady, które chyba nie może się znudzić. To proste do wykonania, bardzo kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka.  Sposób przygotowania Orzechy laskowe podrumienić (podprażyć) na suchej...

  • Domowe lody bez maszynki na upalne dni pyszne schłodzenie. Dla dorosłych polane likierem czekoladowym,dzieciom podane z bitą śmietaną. Bardzo polecam:)

  • ​Czekoladowo-kawowy sernik na zimno

    ...posiekać i roztopić w gorącej kąpieli. Masło roztopić. Biszkopty pokruszyć, zmieszać z masłem i czekoladą i ułożyć w formie, docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. 350 g czekolady(...)Składniki: 400 g gorzkiej czekolady 45 g masła 100 g biszkoptów 300 g bitej śmietany 500 g kremowego twarożku Opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki kakao...

  • Przepisów na ciasto / spód do szarlotki jest zapewne tyle co gospodyń, wypróbujcie mój przepis.

  • Tort składa się z dwóch rodzajów ciasta-biszkoptu oraz spodów miodowych. Całość jest przełożona kremem

Artykuły na temat: spód do ciasta z pokruszonych biszkoptów i czekolady
  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ..., 2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, bułka tarta i tłuszcz do przygotowania tortownicy, 5 dag pokruszonych orzechów włoskich, laskowych oraz migdałów Przygotowanie: 1. Do garnka wlej wodę, dodaj(...) i przykryj. Po 5 minutach wyjmij z wody, przestudź, polej nią wierzch ciasta i posmaruj boki. Gdyby ciasto miało zanadto przypieczone brzegi, przed polaniem odkrój je. Na zastygającą polewę wysyp pokruszone...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przeszkody jest zastąpienie świeżego ananasa czy mango tym z puszki lub obgotowanie owoców w syropie cukrowym. Spód inny niż zwykle Stop 10 dag masła i 1,5 tabliczki czekolady. Dodaj 15 dag grubo(...) z masą serową. Wymieszać z bitą śmietaną i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na 4 godziny. 3. Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu. Winogrona ułożyć na wierzchu ciasta...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Ciasta bez pieczenia

    Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki(...) serową i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na spodzie z biszkoptów. Schładzać ok. 2 godzin. Migdały grubo posiekać. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch tarty polać konfiturą i posypać...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Idziemy na jagody

    Jagody są nie tylko pyszne, ale także bardzo zdrowe. Ciasta z tymi owocami to prawdziwa poezja smaku.

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Bezowe łakocie

    Sernik jogurtowy z bezą Składniki na 15 porcji: Na sernik: opakowanie okrągłych biszkoptów, 70 dag waniliowego serka homogenizowanego, 4 łyżki cukru pudru, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc(...) 40 min w 140° C. 3. Tortownicę o średnicy 24-25 cm uszczelnij folią aluminiową. Spód i boki tortownicy ciasno wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i lekko przestudź...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...