• Informacje na temat:

    spód bezowy do tortu

Przepisy na temat: spód bezowy do tortu
  • Tort Esterhazy z Węgier

    Sposób przygotowania 1. Blaty: białka wymieszaj z solą i ubij na sztywno, powoli dosypując cukier. Pod koniec ubijania bezę wymieszaj z migdałami. Spód tortownicy (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem(...). Polewa: obie czekolady osobno stop. Wierzch tortu posmaruj białą czekoladą. Zanim zastygnie, zrób na niej kilka rzędów kropeczek z gorzkiej czekolady. Przeciągnij po nich wykałaczką, by powstał...

  • Wbrew potocznemu myśleniu, zrobienie dobrej bezy wcale nie jest takie proste. Bezy podobnie jak kobiety bywają kapryśne, trzeba mieć do niech wiele cierpliwości. Gdy uda nam się „wyczuć” to ciasto i upiec perfekcyjną, lekką piankę możemy być z siebie dumni. Dobrze wypieczona beza odwdzięczy nam się niebiańskim, delikatnym smakiem: chrupkością wierzchu i piankowym, cudownie ciągnącym się wnętrzem. Dzisiaj prezentuję torcik bezowy z kremem śmietanowym. Dla mnie deser idealny – polecam!

  • Płatek śniegu - tort bez pieczenia

    ...  Składniki: 125 g masła 250 g kruchych ciastek 2 słoiki wiśni amarena 6 płatów żelatyny 500 g twarożku 500 g mascarpone 125 g cukru Szczypta soli 4 łyżeczki soku z cytryny 200 g śmietany kremówki 50 g bezów  Przygotowanie: Masło roztopić. Ciastka pokruszyć, zmieszać z masłem, nałożyć do posmarowanej olejem formy i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 1 godzinę...

  • Tort urodzinowy na moje (o zgrozo) 35 urodziny!:)

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...poncz.  Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz(...) i wypieczone z wierzchu. Wyłączyć piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Wszystkie składniki na krem różany ubić mikserem. Wykonanie tortu Pierwszy blat bezowy...

  • Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.

  • Ostrzegam bardzo słodki ale pyszny.

  • Słodki, pyszny

  • Nie każdy ma super zdolności kulinarne, ale na pewno każdy ma kogoś komu chciałby zrobić tort samodzielnie. Tort bezowy to super pomysł dla osób które boją się o swoje wypieki :) przygotujemy go zaledwie w 20 min.

  • Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...

Artykuły na temat: spód bezowy do tortu
  • Tort Opium

    ...poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz(...). Do masy dodać utarte żółtka i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać suche składniki i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do powstania ciasta o konsystencji musu. Spód formy o średnicy 23 cm...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort opium

    ...w temperaturze 170ºC około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty. Wykonanie blatów bezowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...) kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Francuskie bezy

    ...trzepaczki karmelem. Schłodź do temperatury pokojowej. Ubij śmietanę i wmieszaj do schłodzonej mieszanki karmelowej. Schładzaj przez minimum 2 godziny. Połóż pierwszy dacquoise bezowy na(...). Przed podaniem poprósz cukrem pudrem.   Dacquoise bezowy można przygotować 2 dni wcześniej i trzymać w szczelnym pojemniku. Tort można ułożyć dzień przed podaniem.   Program “Wypieki z Anną...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...