• Informacje na temat:

    spaghetti z kurek

Przepisy na temat: spaghetti z kurek
  • Moje ulubione grzyby! Sobotni wypad do lasu zaowocował :D

  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Sałatka z dodatkiem listków bazylii, kurki posypane zielonym tymiankiem, spaghetti udekorowane świeżym oregano oraz herbata z miodem zaparzona z aromatycznych listków mięty lub melisy. Już samo wyobrażenie ich smaku wystarczy, by z miejsca podjąć decyzję o stworzeniu domowego zielnika. Od czego zacząć? Najbardziej aromatyczne miejsce w kuchni W doniczkach zdobiących domowe parapety najczęściej...

  • Tato masz 10 minut na zrobienie obiadu!!! Wystarczyło...A jak Wam wyszło?

  • Grzyby bardzo kochamy, nie tylko zbierać. Właśnie niektóre się teraz suszą, część zamroziliśmy, kolejna poszła do słoików. Przepis pochodzi z miesięcznika Moje Gotowanie, który podobnie jak Kuchnia często czytamy i inspirujemy się.

  • Uwielbiam grzyby, zarówno te leśne, jak i smakowite pieczarki oraz boczniaki. Najbardziej jednak lubię pospolite, ale szlachetne kurki, bardzo niepowtarzalne i delikatne w smaku. Kurka, lisiczka, pieprzyk jadalny to piękne nazwy, którymi określa się ten gatunek grzybów z rodziny pieprznikowatych. Najbardziej lubię je w połączeniu ze śmietaną, dlatego dziś zapraszam na smaczne zestawienie makaronu spaghetti z kremowym sosem śmietanowym z dodatkiem kurek oraz świeżej natki pietruszki. Smaku...

  • Ta zupa ma bardzo kurkowy smak, więc jest specjalnie dla miłośnilków kurek:)

  • Sprawdzony przepis na "Kurkowe spaghetti"

  • Pyszny sos ze świeżych kurek prosto z lasu.

  • Kurki pachnące lasem

Artykuły na temat: spaghetti z kurek
  • Spaghetti z kurkami i szynką

    Przygotowanie: Czosnek posiekać, dodać jajko, musztardę, śmietanę, 2 łyżki oliwy, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać. Kurki...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Przedszkolakowi na początek warto zaproponować np. spaghetti z grzybami. Oto przepis: kilka grzybów, np. kurek drobno pokrój i podsmaż na oliwie. 2 plastry szynki pokrój na cienkie paski. Dwie szklanki ugotowanego makaronu, wymieszaj z grzybami z szynką i przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem. Do kubka wbij żółtko, dodaj 3 łyżki tartego żółtego sera i łyżkę śmietany. Połącz...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonałe grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. To pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w lasach...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

Wideo na temat: spaghetti z kurek
  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!