• Informacje na temat:

    spaghetti z groszkiem i boczkiem

Przepisy na temat: spaghetti z groszkiem i boczkiem
  • Włoskie smakołyki

    .... C. Spaghetti alla carbonara Sposób przygotowania Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Jajka sparz wrzątkiem, wbij do głębokiego talerza. Roztrzep widelcem, posól. Na patelnię wrzuć pokrojony(...). Wymieszaj, zdejmij z ognia. Dodaj połowę startego sera i pieprz do smaku. Makaron polej jajkami, wymieszaj. Gdy jajka zgęstnieją od gorącego spaghetti, danie jest gotowe. Przed podaniem posyp je...

  • SZybkie ,tanie, mniam mniam

  • Sałatki makaronowe pełne warzyw

    ...pieprzem do smaku. Spaghetti z cukinii Sposób przygotowania 1. Rukolę umyj i osusz, usuń ogonki. Pestki dyni i słonecznika wsyp na rozgrzaną suchą patelnię, praż kilka minut, mieszając. Gdy(...).  3. Spaghetti z cukinii wymieszaj z sosem. Rozłóż na talerze i na każdej porcji połóż ciepłe jajko. Udekoruj bazylią.  Potrawka z bobem Sposób przygotowania 1. Zagotuj 1 litr wody, włóż związany...

  • pyszny makaron z groszkiem i pieczarkami

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...i resztą mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wymieszaj. Przypraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut. Propozycja 5. Kokardki z boczkiem Składniki na 3 porcje: - 20 dag makaronu świderki(...) zapiekankę. Czas przygotowania 35 minut Propozycja 7. Spaghetti z tuńczykiem Składniki na 4 porcje: - 1 puszka tuńczyka w oleju, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - 2 ząbki czosnku, - 15 dag...

  • Jak zwykle makaron staje na wysokości zadania.

  • Aromatyczne, pachnące cytryną i groszkiem spaghetti. Na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom owoców morza :) Danie w wykonaniu mojego Męża - ja sfotografowałam i zjadłam :)

  • bardzo szybki pomysl na obiad

  • Moja ukochana cukinia (jeszcze z ogródka Teściowej) znów w towarzystwie makaronu, tym razem jednak w wersji dla mięsożerców - z boczkiem. I chociaż u mnie wersja z boczkiem szynkowym (czyli prawie bez tłuszczu) - oczywiście każdy mniej dietetyczny się nada ;)

  • pysznie i szybko :)))

Artykuły na temat: spaghetti z groszkiem i boczkiem
  • Makaron to nie tylko spaghetti

    .... C i zapiekaj około 20 minut. Azjatycki specjał Składniki: • paczka chińskiego żółtego makaronu (ewentualnie zwykły makaron spaghetti) • 25 dag paluszków krabowych • 10 dag kapusty pekińskiej • czerwona(...). Zapiekanka z rzepą i boczkiem Składniki: • paczka makaronu • 50 dag rzepy • 4 dag wędzonego boczku • 2 kromki chleba tostowego • 5 dag suszonych pomidorów • pieprz, sól, gałązka rozmarynu • 2 ząbki...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Gulaszowa węgierska

    ...makaron bucatini, czyli grubszy od spaghetti. Jednak doskonale sprawdzi się też orzo, podobny do ryżu. Nasza rada: Serwuj z pieczywem. Do każdego talerza włóż porcję żeberek. Możesz je udekorować skwarkami...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...5-6 minut, czasem mieszając. Dorzuć krewetki i duś 1-2 minuty. Ugotuj makaron al dente (8-10 minut). Wymieszaj z sosem. Podawaj z dodatkiem chilli pangrattato i cząstkami cytryny. Spaghetti z groszkiem, miętą i boczkiem Do osolonego wrzątku wrzuć makaron i ugotuj al dente (6-8 minut). Odcedź go, ale pozostaw odrobinę wody w garnku. Ponownie wrzuć do niego makaron. Na patelni rozgrzej na...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...smaku. Przykryj i duś około 20 minut. Propozycja 5. Kokardki z boczkiem Składniki na 3 porcje: - 20 dag makaronu świderki lub kokardki, - 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu, - 20 dag(...) potrawę kilkoma łyżkami rosołu, wierzch posypać startym serem. Zapiekać 15 minut. Podawać w naczyniu, w którym przygotowałyśmy zapiekankę. Czas przygotowania 35 minut Propozycja 7. Spaghetti z tuńczykiem...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...