• Informacje na temat:

    spaghetti z cienkimi kielbaskami

Przepisy na temat: spaghetti z cienkimi kielbaskami
  • Doskonałe na obiad z ziemniakami i sałatką lub kolację w zimne jesienne dni podane z pieczywem z pewnością poprawią samopoczucie ;)

  • Kiełbaski zrobione są z mięsa kurczaka i indyczego z dodatkiem boczku, parzone.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kiełbasiane spaghetti"

  • Pomysł na szybki sycący obiad ;)

  • Prosty przepis na spaghetti ale jest pyszny i łatwy do przygotowania.Aromat świeżych ziół i przypraw sprawia że poczujemy się jak we Włoszech.

  • Domowego wyrobu parówki są najlepsze i najsmaczniejsze, gdyż wiemy z czego je zrobiliśmy a także czym doprawiliśmy. Polecam :)

  • Zapewne na smakerze wiele przepisów na spaghetti już się znalazło, w końcu jest to popularne i klasyczne danie, jednak ja swój "styl" w spaghetti wypracowywałam długo, walcząc z sosami z torebek i słoików i chciałabym się tym "stylem" podzielić... http://ugotowaneserce.blogspot.com/

  • Przepisów na to danie jest wiele.Jednak postanowiłam, że podzielę się swoim.Może nie ma w nim nic nadzwyczajnego ale jest to przepis szybki, prosty i jeden z moich ulubionych. Zapraszam.;)

  • ...po mojemu :)

Artykuły na temat: spaghetti z cienkimi kielbaskami
  • Makaronowe rozmaitości

    O sosie i makaronie Gotujemy al dente Makaron spaghetti wkładamy do garnka z wrzącą i lekko osoloną wodą. Nie łamiemy go, tylko "wkręcamy" we wrzątek. Dobrze jest zamieszać, by makaron nie(...). Przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć po kilka klopsików. Pizza makaronowa Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu spaghetti, sól, 1 ząbek czosnku, 3 jajka, 100 ml mleka, 2 łyżki startego...

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Obiad po włosku

    ...na 4 porcje: 50 dag spaghetti, 1 cebula, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, 50 dag pomidorów (w kawałkach) z puszki, 20 dag dymki, 10 dag sera gouda, 20 dag gotowanej szynki w plasterkach, sól, pieprz, bazylia 1. Makaron spaghetti ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać. Listki bazylii drobno posiekać (kilka odłożyć do dekoracji...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Kto odkryje kuchenne tajniki właściwego przygotowania dań makaronowych? Zobaczcie nagrodzone odpowiedzi. Bardzo dziękujemy za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Jak zwykle mieliśmy nie lada kłopot, aby wybrać zwycięzców. Po burzliwych obradach jury, udało nam się jednak wyłonić pięciu laureatów, do których powędruje książka Siostry Salomei. Oto ich odpowiedzi: Katarzyna G. Podziwiam siostrę Salomeę za to, że jej daniom nigdy nic nie brakuje. Najbardziej chciałabym przygotować z nią makaron z...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • W pierwszym odcinku czwartej edycji programu jurorzy wyróżnili przepis Karola. Zobaczcie, jak przygotować przepyszny "Naleśnikowy zawrót głowy". Naleśniki:500 ml mleka500 ml wody500 g mąki (typ 450)3 łyżki cukru5 jaj100 ml oleju Krem:500 ml śmietanki 36%500 g mascarpone4 łyżki cukru pudrubarwnik czerwonyaromat lub syrop malinowyekstrakt waniliowy Polewa:100 ml śmietanki 36%100 g białej czekolady Dekoracja:świeże maliny wysuszone ścinki naleśnika NaleśnikiPołączyć mleko z wodą, mąką i cukrem....