• Informacje na temat:

    spaghetti sos bolognese

Przepisy na temat: spaghetti sos bolognese
  • Spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów

    Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego  1 kg pomidorów malinowych bez skórki  2 średniej wielkości cebule  świeża bazylia  2 ząbki czosnku  parmezan(...) 2 ząbki czosnku. Gotuj wszystko przez 2-3 minuty. Sos nałóż na przygotowaną wcześniej porcje makaronu, posyp startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by...

  • Przepis na spaghetti alla bolognese mojej siostry, udoskonalany przez kilka lat. Dzięki wolnemu gotowaniu sos ma wyrazisty, mięsny smak, dając naszym kubkom smakowym niezapomniane wrażenia. Przepis daleki od tych "prawdziwych włoskich" lecz niesamowicie smaczny i warty spróbowania!

  • Spaghetti Bolognese

    Składniki na 4 porcje: - 40 makaronu spaghetti, - mały koncentrat pomidorowy, - 30 dag mięsa mielonego, - sól, pieprz, - bazylia, oregano, majeranek, - szklanka bulionu, - cebula, - czosnek(...), pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj i duś około 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź. Przełóż do dużej miski. Gotowy sos ponownie...

  • Idealnie się nadaje na kolację z przyjaciółmi,do tego lampka czerwonego wina i sukces murowany.

  • Święta po włosku

    ...z jakim sosem ją podać. Makarony długie i wąskie Spaghetti - te długie cienkie nitki znane są wszystkim miłośnikom sosu bolońskiego, neapolitańskiego i carbonara. W śród makaronów z tej samej(...) sosy z kawałkami warzyw, bolognese lub ragù - tradycyjny włoski sos mięsny. Oprócz popularnego penne - ukośnie ściętych tub, warto znać również: elbow macaroni - półokrągłe tuby, rigatoni - dłuższe...

  • Oryginalny przepis na ten makaron zawiera dużo warzyw (marchew, pietruszka, seler naciowy) i czerwone wino, a sos dusi się na małym ogniu przez minimum 2 godziny. Moje spaghetti jest wersją okrojoną i szybszą do wykonania. Całość zajmie Wam niecałą godzinę.

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Spaghetti bolognese Składniki: opakowanie makaronu spaghetti, mały koncentrat pomidorowy, 40 dag mielonej wołowiny, szkl. bulionu, 20 dag pieczarek, cebula, czosnek (ząbek), marchewka, 1/2 selera(...) gotowania dodaję łyżeczkę oliwy, wtedy spaghetti nigdy się nie skleja. W czasie, gdy makaron się gotuje, przygotowuję sos: szybko kroję boczek w średniej wielkości kostkę lub na cienkie plastry. Na...

  • Bardzo smaczne danie dla całej rodziny. Dzieci też zakochają się w tym smaku.

Artykuły na temat: spaghetti sos bolognese
  • Inne spaghetti bolognese

    .... Odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy gorący sos i mieszamy z makaronem. Spaghetti porcjujemy na talerze i posypujemy pokruszonym serem feta. Podajemy z sałatką z pomidorków cherry z cebulą i sosem balsamicznym. To najgorszy rodzaj tłuszczów. Sprawdź, jakich produktów unikać...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Spaghetti  bolognese

    Posiekaj cebulę i seler,  rozdrobnij czosnek, usmaż na oliwie z oliwek. Zetrzyj i dodaj marchew. Dodaj pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną zieleninę. Dopraw do smaku. Sos duś przez 2 godziny.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Spaghetti bolognese

    Klasyk, który nigdy się nie nudzi.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Spaghetti

    Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 1/4 l (250 ml) wody i zagotuj. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa, po czym dokładnie wymieszaj(...) przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut. Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz...

  • Kto odkryje kuchenne tajniki właściwego przygotowania dań makaronowych? Zobaczcie nagrodzone odpowiedzi. Bardzo dziękujemy za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Jak zwykle mieliśmy nie lada kłopot, aby wybrać zwycięzców. Po burzliwych obradach jury, udało nam się jednak wyłonić pięciu laureatów, do których powędruje książka Siostry Salomei. Oto ich odpowiedzi: Katarzyna G. Podziwiam siostrę Salomeę za to, że jej daniom nigdy nic nie brakuje. Najbardziej chciałabym przygotować z nią makaron z...

  • Włoska sztuka dobrego gotowania, Pellegrino Artusi

    Spaghetti bolognese, focaccia czy sałatka caprese – włoska kuchnia to prostota, niezwykły aromat i obłędny smak. Nic dziwnego, że kocha ją cały świat. Jej tajemnice zdradza legendarny smakosz – Pellegrino Artusi. Po raz pierwszy w języku polskim ukaże się jego „Włoska sztuka dobrego gotowania”. Premiera 15 listopada.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

Wideo na temat: spaghetti sos bolognese
  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego