• Informacje na temat:

    spaghetti carbonara gałka muszkatołowa

Przepisy na temat: spaghetti carbonara gałka muszkatołowa
  • Jedno z moich ulubionych dań. Smaczne, proste i szybkie do przygotowania. Kwestią sporną jest dodatek do sosu śmietany - oryginalna Carbonara bowiem jej w swym składzie nie posiada. Ja lubię właśnie podaną w ten sposób.

  • Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepyszny posilek.

  • Przepyszna Carbonara, polecam bardzo ;)

  • O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)

  • Makarony to pomysł na szybki i smakowity obiad:)

  • Spaghetti carbonara jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem pochodzącym z kuchni włoskiej. Danie jest bardzo sycące i po jego zjedzeniu nikt głodny na pewno nie będzie.

  • Spaghetti carbonara to proste do przygotowania danie kuchni włoskiej. W naszej wersji jest to połączenie smażonego boczku, cebuli gotowanej w winie oraz makaronu w sosie jajecznym. Takie składniki są gwarancją doskonałego smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

  • Prosty,szybki i smaczny obiad.

  • Witam, dzisiaj mam coś specjalnego, prostego, a zarazem bardzo efektywnego. Zasmakuję szczególnie miłośnikom makaronów i wędzonego boczku. Najlepiej smakuję tuż po przygotowaniu, więc pamiętajcie o tym, gdy sami będziecie je robić. Zapraszam :)

Artykuły na temat: spaghetti carbonara gałka muszkatołowa
  • Gałka muszkatołowa, tak jak wiele orientalnych przypraw, ma wiele właściwości prozdrowotnych: korzystnie wpływa na trawienie, działa lepiej niż leki na impotencję i poprawia krążenie. Ale uwaga: Może być niebezpieczna! Czy jedząc dania z gałką muszkatołową powinniśmy się bać?           Fot. 123RF.COM/PICSEL Gałka muszkatołowa to znana przyprawa pozyskiwana z nasion muszkatołowca, wiecznie zielonego drzewa. Roślina ta pochodzi z Wysp Banda należących do Archipelagu Malajskiego. Jakie...

  • To niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d’argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych. Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać,...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Zamówić jedzenie w restauracji? A może lepiej zaopatrzyć się w przepisy na szybki, zdrowy i tani obiad? Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym wypadku...

  • Gotujący mężczyzna to ideał. Jego kulinarny repertuar nie musi być bardzo szeroki. Wystarczy, że będzie składać się ze smacznych i sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dopiero zaczynasz przygodę z gotowaniem? A może jesteś już zaprawionym w bojach kucharzem? Bez względu na twój kuchenny staż, powinieneś doprowadzić do perfekcji przygotowanie kilku potraw. Dzięki nim, każdy uzna cię za mistrza patelni. 1. Tatar Fot. Kermeet na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, klinij w zdjęcie lub tutaj...

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Odwiedziny w restauracjach, pizzeriach czy lodziarniach są nieodłącznie wpisane w podróż do słonecznej Italii. To tutaj zapach pomidorów konkuruje z nutą bazylii, a woń amaretto z aromatem cappuccino. Każdy z włoskich regionów szczyci się oddzielną tradycją kulinarną, a niektóre z lokalnych przysmaków są znane na całym świecie. Kampania - region pomidorówTo w tym regionie należy rozpocząć kulinarną wycieczkę po Włoszech. Tereny wokół Neapolu słyną z największych w kraju upraw i zakładów...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...