• Informacje na temat:

    spaghetti bolognese z pomidorów

Przepisy na temat: spaghetti bolognese z pomidorów
  • Spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów

    Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego  1 kg pomidorów malinowych bez skórki  2 średniej wielkości cebule  świeża bazylia  2 ząbki czosnku  parmezan  oliwa  przyprawy: suszone oregano i bazylia, sól i pieprz Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Mięso dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż na rozgrzanej patelni z oliwa...

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by...

  • Moja wersja klasycznego spaghetti bolognese.

  • Włoskie smakołyki

    .... Drobno poszarp opłukane i osuszone listki bazylii. Wsyp je do pomidorów, dodaj odrobinę oliwy, soli i pieprzu. Wymieszaj składniki.  Przygotuj grzanki. Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na patelni(...) pomidorem. Lasagne bolognese Sposób przygotowania Zeszklij na oliwie posiekaną cebulę. Dodaj startą marchew, posiekaną łodygę selera i boczek. Wrzuć mięso. Smaż kilka minut. Wlej...

  • Idealnie się nadaje na kolację z przyjaciółmi,do tego lampka czerwonego wina i sukces murowany.

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    ...z obu stron. Kiedy ser się rozpuści kroimy potrawę w trójkąty. Zdobimy kolendrą. Możemy podawać z salsą pomidorową lub śmietaną. Włoskie spaghetti con ragu alla bolognese Sposób...

  • Przepis na spaghetti alla bolognese mojej siostry, udoskonalany przez kilka lat. Dzięki wolnemu gotowaniu sos ma wyrazisty, mięsny smak, dając naszym kubkom smakowym niezapomniane wrażenia. Przepis daleki od tych "prawdziwych włoskich" lecz niesamowicie smaczny i warty spróbowania!

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Spaghetti bolognese Składniki: opakowanie makaronu spaghetti, mały koncentrat pomidorowy, 40 dag mielonej wołowiny, szkl. bulionu, 20 dag pieczarek, cebula, czosnek (ząbek), marchewka, 1/2 selera(...). Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast dużych pomidorów możesz użyć koktajlowych. Przed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. Jeśli nie lubisz intensywnego...

  • Sprawdzony przepis na "Spaghetti bolognese"

Artykuły na temat: spaghetti bolognese z pomidorów
  • Spaghetti bolognese

    Klasyk, który nigdy się nie nudzi.

  • Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Pobierzcie Darmową książkę Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Od teraz przygotowanie włoskiej uczty nie będzie stanowiło dla Was najmniejszego...

  • Spaghetti  bolognese

    Zrobisz raz, będziesz robić zawsze.

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...

  • Włoska sztuka dobrego gotowania, Pellegrino Artusi

    Spaghetti bolognese, focaccia czy sałatka caprese – włoska kuchnia to prostota, niezwykły aromat i obłędny smak. Nic dziwnego, że kocha ją cały świat. Jej tajemnice zdradza legendarny smakosz – Pellegrino Artusi. Po raz pierwszy w języku polskim ukaże się jego „Włoska sztuka dobrego gotowania”. Premiera 15 listopada.

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Vegano Italiano, Rosalba Gioffré

    Zapach aromatycznych ziół, smak soczystych pomidorów i dźwięk chrupiącego ciasta to kwintesencja włoskiej kuchni. Wśród tradycyjnych dań z Półwyspu Apenińskiego Rosalba Gioffré wyszukuje przepyszne wegańskie kompozycje, które z łatwością można przygotować w domu.

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Włochy: Na szlaku smaku

    Spaghetti bolognese na ostro Przygotowanie: Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente, przelej zimną wodą i od razu podawaj na stół. Na oliwie podsmaż mięso. Drobno posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i pokrój. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj kawałki pomidorów i zioła...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

Wideo na temat: spaghetti bolognese z pomidorów
  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego