• Informacje na temat:

    sosy marynowane do mięs

Przepisy na temat: sosy marynowane do mięs
  • Trzy łatwe sosy do mięsnych frykasów

    ...czosnku i 1 łyżeczkę posiekanych ziarenek marynowanego zielonego pieprzu. Składniki połącz z 8-10 łyżkami gęstego jogurtu naturalnego. Przypraw do smaku białym pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. 3. Żurawinowy z chrzanem Utrzyj 6-7 łyżek startego chrzanu z 2 łyżkami majonezu, 3 łyżkami gęstej śmietany i 5 łyżkami żurawiny do mięs. Domieszaj 2 łyżki półsłodkiego czerwonego wina. Sos dopraw...

  • idealnie podkreśli smak twojego pasztetu

  • Zimne sosy do mięsa

    ...z wieprzowiną. Serwuj go np. z szaszłykami, kotletami z mięsa mielonego lub choćby z pieczoną karkówką czy schabem. Pomidorowa salsa 2 papryczki chili, 2 pomidory i 1 zieloną paprykę umyj, oczyść, drobno(...) posiekanej natki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry oraz sok z 1/2 cytryny. Salsę dokładnie wymieszaj i mocno schłodź. Pikantna salsa pomidorowa jest najlepsza z mięsem serwowanym...

  • Wypróbowany przepis na "Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla"

  • Błyskawiczne sosy do przekąsek

    Tatarski: osącz słoiczek marynowanych grzybków. Posiekaj je. Pokrój w kosteczkę kawałek marynowanej papryki oraz 3 korniszony. Rozdrobnione składniki wymieszaj z 2 szkl. majonezu. Przypraw do smaku. Słodko-kwaśny: osącz 1 słoik (ok. 500 ml) śliwek w zalewie octowej. Usuń pestki, owoce potnij na drobne kawałki. Dodaj po szklance powideł i konfitury żurawinowej do mięs. Sos przypraw do smaku.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pyszne sosy do kurczaka, karkówki, makaronu i ziemniaków"

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Mięsne szaszłyki z ananasem, marynaty własnego autorstwa oraz perfekcyjnie przygotowane burgery z nietypowymi dodatkami. To wszystko pozwoli ci zostać prawdziwą mistrzynią grilla. Mięso na słodko Co powiesz na szaszłyki z mięsem na słodko? Takie przepisy na pewno zrobią furorę wśród twoich najbliższych. Na początku możesz spróbować czegoś prostszego, jak polędwiczki wieprzowe w ostrej...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...morza, warzywa, a nawet sery (szczególnie oscypek) i owoce. Zawsze używaj tacek: Jeśli ułożysz mięso czy ryby bezpośrednio na ruszcie, tłuszcz i soki będą skapywały na żar. A wtedy pojawi się(...) stewią lub ksylitolem. Przysmaki z kurczaka, ryb i owoców morza Pachną tak pięknie jak karkówka, ale nie tuczą. Zamiast wieprzowiny wybierz mięso z kurczaka lub indyka. Drób ma dużo białka, a mało...

  • Wspaniały dodadek do mięs i nie tylko.

Artykuły na temat: sosy marynowane do mięs
  • Sosy do jaj i mięs

    Dodają smaku, podkreślają aromat wędlin, pieczeni, ryb i gotowanych jaj. Sprawdź nasze propozycje na gęste sosy w sam raz do świątecznych dań.

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • Kurki mają wiele zastosowań

    Pieprznik jadalny, czyli kurka, nigdy nie jest robaczywa i łatwo się ją zbiera. Z kurek robię zupy, sosy do makaronu, słone tarty i tartaletki, dodaję je do duszonych mięs, zapiekanek i jajecznicy. Jak przygotować?

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie dolewamy mleko i...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz(...) być lekko twarde). Wyjmij, osącz. 2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj, a następnie dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, dołóż 2 łyżki bułki tartej, posiekane pomidory oraz zioła. Dolej 3-4 łyżki...

  • Bardzo odpowiada mi przejrzysta klasyfikacja przyjęta w książeczce, która właśnie trafia do Państwa rąk, dzieląca bogactwo sosów na: sosy gorące, sosy zimne do ryb lub mięsa, dipy i chutneye oraz sosy, musy i syropy do dań słodkich i legumin Na wstępie dwa zdania o terminach odnoszących się do sosów pojawiających się od niedawna na naszych stołach. Dipy to pikantne, zimne i gęste sosy (pasty) na bazie jogurtu, śmietany, majonezu, twarogu, najczęściej z dodatkiem ostrych przypraw i ziół,...

  • Kwiaty na talerzu

    Płatki róż dodane do mięs, nadziewane kwiaty cukinii, a może smażona w cieście akacja? Spróbuj koniecznie!

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...