• Informacje na temat:

    sosy dipy do mięs

Przepisy na temat: sosy dipy do mięs
  • 5 pomysłów na szaszłyki

    Długie weekendy zawsze sprzyjają grillowaniu. Dla poszukujących inspiracji przygotowaliśmy pomysły na szaszłyki oraz dopasowane do nich sosy.

  • Aż 3. Czosnkowy, Mieszanka ketchupu i majonezu , z serka almette.;)

  • Wiosenne abc

    Sosy i dipy do młodych warzyw Pokrojone w słupki, ugotowane na parze lub upieczone na grillu warzywa lepiej smakują "w towarzystwie". Przygotuj klasyczny sos tzatziki z jogurtu lub serka, czosnku(...) i koktajli, gotowania zup owocowych, a także do faszerowania mięs (np. schabu) Energia w płynie Zamiast kawy, przygotuj sobie rano koktajl ze szpinaku, ogórka, jabłek, bananów, pomidorów, selera...

  • Moje ulubione sosy do grillowanego mięsa :)

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    ...posypania sałatki albo jako nadzienie do pieczeni. 6. Ricotta. Z tego aksamitnie gładkiego serka łatwo przygotujesz desery, słodkie kremy, pasty kanapkowe oraz dipy. Możesz nim zagęszczać sosy oraz zupy.(...)1. Kozi serek. Ma wyrazisty smak i kremową konsystencję. Nadaje się do tart z warzywami i mięsem oraz sałatek, np. z orzechami i winogronami. 2. Buratta. To krewna mozzarelli. Jest bardzo...

  • Wypróbowany przepis na "Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla"

  • Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    ..., sambal, kerupuk (chrupki smażony makaron), sosy i dipy. Z Indonezji udajemy się w podróż do Japonii. Choć kuchnia japońska jest niezwykle bogata i przypadnie do gustu miłośnikom łagodnych, delikatnych(...) z dodatkiem mieszanki trawy cytrynowej, galangalu, czosnku, kurkumy, imbiru i chili. Mięso powinno dusić się przez kilka godzin na wolnym ogniu. Nasi goreng to kolejne danie kuchni indonezyjskiej, które...

  • idealnie podkreśli smak twojego pasztetu

  • Sezon grillowy w pełni. Obok moich propozycji na mięsa, kiełbasy i szaszłyki i.t.p. dziś kilka propozycji dipów do potraw z grilla.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pyszne sosy do kurczaka, karkówki, makaronu i ziemniaków"

Artykuły na temat: sosy dipy do mięs
  • Podróż po świecie dipów

    Rozgrzewające pasty i sosy królują w naszej kuchni od lat, jednak coraz częściej sięgamy po przepisy z innych części świata.

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • Bezprzewodowy blender Braun Multiquick 7

    .... Metalowy trzon blendera ze stali nierdzewnej został specjalnie zaprojektowany na kształt dzwonka, aby zapewnić jeszcze lepsze i dokładniejsze rezultaty podczas miksowania. Przygotowywane zupy, sosy i dipy będą miały jedwabiście gładka i delikatną konsystencję. Ulepszone i jeszcze bardziej ostre noże przystawki siekającej w mgnieniu oka drobno poszatkują warzywa, mięso oraz zioła. Nawet w środku zimy...

  • Planując wielkanocne menu nie zapomnijcie o wyjątkowo aromatycznych sosach. W końcu ten niepozorny dodatek może całkowicie odmienić smak każdego dania. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w najprawdziwszy smakołyk....

  • Bardzo odpowiada mi przejrzysta klasyfikacja przyjęta w książeczce, która właśnie trafia do Państwa rąk, dzieląca bogactwo sosów na: sosy gorące, sosy zimne do ryb lub mięsa, dipy i chutneye oraz sosy, musy i syropy do dań słodkich i legumin Na wstępie dwa zdania o terminach odnoszących się do sosów pojawiających się od niedawna na naszych stołach. Dipy to pikantne, zimne i gęste sosy (pasty) na bazie jogurtu, śmietany, majonezu, twarogu, najczęściej z dodatkiem ostrych przypraw i ziół,...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...