• Informacje na temat:

    soso do pledwicy wieprzowej

Przepisy na temat: soso do pledwicy wieprzowej
  • Mięsko miękkie, rozpływające się w ustach.

  • Z kilku składników zawsze można wyczarować coś pysznego. Tym razem zupa lekko orientalna na bazie karkówki wieprzowej. Pożywna i smaczna.

  • Delikatne mięsko,smaczne ,polecam:)

  • W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wystarczy tylko dodać inne warzywo lub zmienić przyprawę i mamy nową wersję. Ja robię gulasz z różnych rodzai mięsa dziś padło na łopatkę, ale moim ulubionym jest gulasz z karkówki. Bardzo aromatyczna potrawa, ja staram się dodawać do niego dużo warzyw. Świeżych przypraw, ale jak nie macie to przyprawy zastępujemy suszonymi i jest wtedy wychodzi równie pyszny.

  • Tradycyjny sos mięsny z łopatki wieprzowej, pyszny, aromatyczny, świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi oraz surówką.

  • Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!

  • Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.

  • Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie

  • Gulasz wieprzowy podany ze sparzoną kaszą, ogórkiem kiszonym i papryczką czereśniową. Polecam.

  • Będąc wielbicielem galarety proponuję taką wersję. Ja lubię prawie wszystkie wersje. I z dodatkiem wołowiny i mięsa drobiowego, galaretę drobiową.

Artykuły na temat: soso do pledwicy wieprzowej
  • Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Zobaczcie, jakie są jego kulinarne upodobania! fot. Kamil Zieliński Angażuje się w wiele inicjatyw promujących zdrowe jedzenie. Obecnie zajmuje się między innymi projektem „Szkoła na widelcu", promującym zdrową i dobrą kuchnię w szkołach. Zobaczcie, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, jaka jest jego ulubiona potrawa i jakiej przyprawy nie może...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • W dobie wszechobecnego nurtu „bycia online”, „przeglądania sieci” i „pozostawaniu na łączach” warto zastanowić się, ile czasu tak naprawdę poświęcamy na byciu w wirtualnym świecie i jak wpływa on na nasze życie. Fot. 123RF/Picsel Niejednokrotnie, jadąc autobusem czy pociągiem zauważamy, że otaczają nas ludzie beznamiętnie wpatrujący się w ekran telefonu czy tabletu, a na palcach jednej ręki można policzyć osoby które spędzają czas na zwykłej rozmowie. Mało kto przebywa teraz na świeżym...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...