• Informacje na temat:

    sos z pulpetami

Przepisy na temat: sos z pulpetami
  • Makron z pulpetami

    Sposób przygotowania 1. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku. W blenderze umieść obrane awokado bez pestki, listki bazylii, czosnek, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość zmiksuj na gładki sos(...) wielkości orzecha i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Makaron wymieszaj z sosem i groszkiem. Podawaj z pulpecikami i pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem. 

  • pyszne i latwe w przygotowaniu

  • Nitki z pulpetami w pomidorach

    .... Oprósz mąką, krótko zasmaż. Dodaj pomidory z puszki. Sos zagotuj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj ok. 7 minut. 3. Odcedź, osącz na sitku. Klopsiki włóż...

  • Smaczne połączenie makaronu /rurki, kokardki lub podobny/ z pulpetami z mięsa mielonego wieprzowego, żółtym serem i sosem śmietanowo-żółtkowo-cytrynowym.

  • Pulpety w sosie koperkowym

    ...i pieprzem. Pulpeciki wyjmij łyż- ką cedzakową. Polej sosem. Danie udekoruj odłożonym wcześniej koperkiem. 

  • Super smaczne i kaloryczne danie na obiad.

  • Pulpety w sosie

    ...ogniu. 3. W drugim garnku podgrzej oliwę, wlej pomidory, dopraw, gotuj 10 minut, zmiksuj. Sos wlej do pulpetów, wymieszaj.

  • Wypróbowany przepis na "Spaghetti z pulpetami"

  • Pulpety wołowe w pikantnym sosie

    ...i podsmaż lekko na oliwie z oliwek Gallo Classico. Dodaj pokrojoną cebulę bulion wołowy. Dodaj przyprawy i duś na wolnym ogniu. Podawaj z purée ziemniaczanym. Porada szefa kuchni: Sos do pulpetów...

  • Wypróbowany przepis na "Papryka z pieca z pulpetami"

Artykuły na temat: sos z pulpetami
  • Sos z pulpetami w chlebie

    Bochenek stanowi naczynie dla jednej osoby, więc musi być jak najmniejszy. Można go oczywiście zjeść razem z sosem.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    Przygotowanie: 1. Kajzerkę namocz w mleku. 2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż na oleju. 3.W misce połącz mięso, odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulę...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    ...sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem. Wypróbuj też inne przepisy Magdy Gessler: Krem z soczewicy Pasta z makreli Tatar ze śledzia...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Pulpety rybne w pomidorach

    ...i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać do gorącego bulionu. Gotować na wolnym ogniu 10 min. Wyjąć. 2. Zrobić sos: na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę, zasmażyć z mąką. Dodać szklankę wywaru z pulpetów i koncentrat pomidorowy. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku, podawać z pulpetami.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Pulpety z kaszy jaglanej

    ...bułki tartej. Uformuj małe pulpeciki. Ułóż je na blasze piekarnika i zapiecz 10 minut w 200°C. Podczas opiekania pulpetów przygotuj sos. Do patelni, na której pozostała połowa cebuli, czosnku i chili...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...