• Informacje na temat:

    sos z pora i serków z piersiami

Przepisy na temat: sos z pora i serków z piersiami
  • Przepisy na cały tydzień

    Zapiekane gniazdka Sposób przygotowania 1. Cebulę posiekaj, dodaj przeciśnięty czosnek, smaż minutę. Przełóż do mięsa mielonego, dodaj żółtko, ubite białko, musztardę, sól, pieprz, sos chilli(...) i serek kozi. Makaron ugotuj. Pulpety owiń makaronem i ułóż w brytfannie. Zalej sosem, posyp startym żółtym serem i bazylią. Piecz pod przykryciem 20 minut w temp. 180°C.  Wołowina w pomidorach...

  • pomysł zaczerpnięty od siostry Anastazji :)

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...°C.  4. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu polewaj powstającym sosem. Na ostatnie 20 minut zdejmij folię i posyp tuszkę utłuczonym pieprzem. Ew. udekoruj świeżymi ziołami. Filety z jarmużem(...), mieszając, aż odparuje prawie cały płyn. Dopraw lubczykiem, kminkiem, gałką, papryką, sosem sojowym i pieprzem. Jarmuż rozłóż na przygotowanych płatach mięsa. Wzdłuż jarmużu rozłóż starty ser. Zwiń...

  • Uwielbiam ten sosik z ziemniakami i mizerią :) prosto ale pysznie i szybkie

  • ...z mlekiem i zagotować, następnie zagęścić sosem. Dodać serek i przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz bulionem. 1/4 sosu wlać do foremki i przykryć 3 listkami makaronu lasagne. Szynkę pokroić w cienkie paski i razem ze szparagami położyć na makaronie, zalać resztką sosu. Całość przykryć pozostałym makaronem, zalać sosem i posypać serem. Lasagne wstawić do rozgrzanego...

  • Delikatna i aromatyczna zapiekanka,serdecznie polecam:)

  • Pyszna sałatka z porów, szczególnie dla osób z anemią.

  • W miarę szybki pomysł na w miarę wykwintne danie.

  • Bardzo smaczna i przepięknie wygląda na stole.

  • Moja ulubiona bo o zdecydowanym smaku no i zdrowa:-))

Artykuły na temat: sos z pora i serków z piersiami
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...: Krem z groszku z łososiem Składniki: 2 ziemniaki, czosnek, 450 g rozmrożonego groszku, sól, pieprz, olej, 50 g wędzonego łososia Podsmaż ziemniaki i czosnek. Dodaj groszek, 2 szklanki bulionu, gotuj 30 minut. Zmiksuj na krem. Zjedz z pokrojonym w paski łososiem. Piątek: Filet z dorsza z kiszoną kapustą Składniki: 100 g fileta z dorsza, oliwa, estragon, łyżka koperku, sól, sok z cytryny...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Szybki zimowy obiad

    ..., ¾ szklanki bulionu, 25 dag makaronu sojowego. W kubku wymieszaj sos sojowy, ½ szklanki wody, curry, imbir, chili oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatą zalej mięso pokrojone w kostkę, przykryj(...) do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możesz go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą. Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozłóż go na talerzach...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...posiłki gorące. O tej porze roku korzystne dla zdrowia będą: miso (pasta z soi i sfermentowanego jęczmienia lub ryżu), sos shoyu z domieszką sfermentowanej pszenicy, oliwa i ryba sola. Napoje warto(...) kawałek kombu mocz 30 minut w litrze wody. Gotuj 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Wyjmij, pokrój na kawałki i podduś na oleju sezamowym z sosem sojowym, wrzuć do wywaru. Zupa wspaniale leczy kaca...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Licz z nami kalorie

    ...kcal; śledź solony - 217 kcal; sardynka w oleju - 221 kcal; śledź w oleju - 301 kcal; rolmopsy - 104 kcal; tuńczyk w sosie własnym - 96 kcal; tuńczyk w oleju - 190 kcal Tłuszcze roślinne, zwierzęce(...) wykonywane przez nas czynności. I tak stojąc w bezruchu możemy stracić przez jedna godzinę 87 kcal. Wykonując poranną i wieczorną toaletę, przy założeniu, że zajmuje nam łącznie godzinę - 116 kcal. Godzina...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...i łyżką oleju. 4. Pieczeń podawaj na ciepło (pokrój ją na porcje tuż przed nałożeniem na talerz, gdy już nieco przestygnie) z sosem z pieczenia oraz z ziemniakami z wody. Przygotowanie: 130 minut(...) soli, 2 żółtka, tłuszcz do posmarowania foremek Na pastę łososiową: 20-30 dag wędzonego łososia, sól, pieprz, zielone oliwki nadziewane papryką (można je zastąpić czarnymi oliwkami), cytryna, pęczek...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...