• Informacje na temat:

    sos z pomidorow do mielonego

Przepisy na temat: sos z pomidorow do mielonego
  • Lazania z mięsem mielonym i pomidorami

    ...i pieprz. Duś pod przykryciem około 20 minut. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.  2. Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, dodaj mleko i przyprawy, gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami makaron, mięso i sos. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, posyp serem, gałązkami rozmarynu. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. 

  • Mielone z serem

    .... Duś, aż całość zmięknie. Przetrzyj przez sitko, dodaj śmietanę, wymieszaj. Kotleciki podaj z sosem.  

  • Za pomocą kilku prostych składników sprawisz, że wszyscy domownicy i goście będą wołali o dokładkę.

  • Naleśniki z mięsem mielonym

    Sos boloński z serem pleśniowym to duet, który po odgrzaniu zyskuje na smaku...

  • Szybki sos:)

  • Gołąbki w pomidorach

    Składnik dla 4 osób: Farsz:   30 dag mięsa mielonego jajko pół czerstwej bułki cebula gałka muszkatołowa tymianek pół szklanki mleka czosnek niedźwiedzi sól pieprz Sos: liście młodej kapusty 5 pomidorów 2 cebule olej świeży tymianek sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Liście kapusty sparz lub gotuj chwilkę. Bułkę namocz w mleku...

  • Bardzo smaczny sos, równie dobry jak ten pewnej znanej marki, a nawet lepszy, bo wiemy, co "siedzi" w słoikach!

  • Blok z pomidorami

    Składniki na 6 porcji: 70 dag mielonego mięsa drobiowego 2 pszenne tosty lok. 25 małych pomidorków 120 ml mleka do namoczenia tostów 1 mała cebula 1 jajko 1 szkl. ugotowanego ryżu (ew. pęczaku) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki orzeszków piniowych sól pieprz suszona bazylia trochę oliwy do skropienia pieczeni i posmarowania formy listki świeżej...

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

Artykuły na temat: sos z pomidorow do mielonego
  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Nieodzowny pomidor

    Do sosów, zapiekanek, sałatek, zup i przystawek - pomidory dawaj do wszystkiego.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Pulpety w pikantnym sosie

    Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, a strąki kroimy w niedużą kostkę. Obrane cebule i czosnek drobno siekamy, tak samo umytą natkę pietruszki, rozmaryn oraz papryczkę chili. Kajzerkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut, by składniki...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    ...wszystko razem bez przykrycia, aż odparuje część płynu i sos stanie się gęsty. Dopraw solą, pieprzem, pozostałą vegetą oraz ziołami prowansalskimi. Kuskus połącz z posiekaną natką. Wyłóż na półmisek, formując wieniec, na środku wieńca wyłóż sos. Udekoruj natką i od razu podawaj. Zobacz także:

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Sałatka z pomidora i granatu

    Składniki na 4 porcje: 20 dag pomidorków koktajlowych (żółtych, zielonych i czerwonych), 1 owoc granatu, rukola, 2 czerwone cebule, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, cukier, natka pietruszki, świeża mięta Przygotować sos winegret z soku cytrynowego wymieszanego z musztardą i oliwą z dodatkiem szczypty soli, pieprzu świeżo mielonego i cukru. Cebule umyć...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...