• Informacje na temat:

    sos z piersi do makaronu

Przepisy na temat: sos z piersi do makaronu
  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Ryż z sosem z piersi kurczaka - Lidka

    ...całkiem tanio jeśli kupimy całego kurczaka i do potrawy zużyjemy tylko piersi, zamiast kupować filety.

  • Dla wielbicieli serów.

  • Pappardelle z kaczką i grzybami

    Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta. 2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec. 3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem...

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

  • Piersi z kurczaka z brzoskwiniami

    Składniki: - 0,5 kg. piersi z kurczaka, - 0,5 kg. brzoskwini, - mała cebula, - 3 łyżki płatków migdałowych, - kilka listków natki pietruszki, - sól, pieprz, - cukier, - 200 ml. śmietanki 30 proc. Przygotowanie: Cebulę posiekać, brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, wypestkować i pokroić. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor...

  • szybkie

  • Tasiemki w beszamelu ze szparagami i bazylią

    Przygotowanie tego sezonowego przysmaku to żadne kulinarne wyzwanie. Ugotuj delikatne pędy i usmaż mięso. Potem już tylko sos, dodatki i gotowe!

  • pyszne!

Artykuły na temat: sos z piersi do makaronu
  • Filety z makaronem w sosie grzybowym

    Składniki: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 40 dag makaronu grube wstążki 1 łyżka mąki pszennej 100 ml(...). Dolej wino oraz śmietanę. Gotuj 5 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz cukrem. Sos wymieszaj z makaronem. Podawaj z filetami z kurczaka Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem oraz startym...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Cudeńka z makaronu

    ...beszamelem. Na to ponownie ułóż makaron, grzyby, beszamel. Przykryj pozostałymi płatami makaronu i posmaruj sosem beszamelowym. Piecz ok. 45 minut w temperaturze 180° C. Zapiekanka z kurczakiem Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 400 kilokalorii. Składniki na 4-5 porcji: - 20 dag makaronu - 20 dag piersi z kurczaka - 1 mały brokuł - 10 pomidorków koktajlowych...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sałatka z kurczakiem i makaronem

    ...1. Filet z piersi kurczaka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, doprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 10 minut na jasnozłoty kolor. Przed końcem(...) z grzankami dodajemy do sałatki. Posypujemy tartym serem i polewamy sosem.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Piersi z kurczaka ze szpinakiem

    1. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż. 2. Wlej śmietanę i dodaj Bulionetkę. 3. Dodaj szpinak, czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z daniem. 4. Do...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą!

    ...w sosie włoskim z mozzarellą przygotujesz pyszne i efektowne inspirowane kuchnią Italii danie w zaledwie 15 minut! Wyjątkowe połączenie smaku papryki, dojrzałych pomidorów i ziół z pewnością sprawi, że Twoi bliscy będą zachwyceni!    WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą – prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnej potrawy z kurczaka w prawdziwie włoskim stylu.  Kompozycja...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. 123RF / Picsel Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym będzie...