• Informacje na temat:

    sos z pieczarek ze słoika

Przepisy na temat: sos z pieczarek ze słoika
  • Półmisek z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Sos: zmiksuj wszystkie składniki na gładki sos. Jeśli jest za gęsty, wymieszaj go z 1-2 łyżeczkami wody. Przelej do zakręcanego słoika i trzymaj w lodówce.  2. Soczewicę(...) z pieczarkami oraz cebulą. Polej sosem. Schłodź w lodówce (ok. 30 min). Na dużym półmisku rozłóż mieszankę sałat. Na wierzchu połóż soczewicę z dodatkami. Ew. posyp posiekaną świeżą kolendrą...

  • Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!

  • Sos tatarski

    Składniki: 5 jajek na twardo 8 dużych ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki chrzanu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  szczypta cukru Przygotowanie: 1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek...

  • To trzeba spróbować...fantastyczny smak,mięso do pieczywa lub po małym doprawieniu gotowy sos do obiadu. Serdecznie polecam:)

  • Pieczarki w pomidorach

    Smażone pieczarki w pomidorowym sosie.

  • Skoro to przepis Gregorhspeeda to wchodzę. Sprawdzony polecam.

  • 3 pomysły na pyszne knedle

    Proponujemy delikatne knedle morelami i sosem malinowym, niezwykłe knedle Mozarta i dwa rodzaje knedli szwedzkich.

  • Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.

  • ...puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie...

  • Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.

Artykuły na temat: sos z pieczarek ze słoika
  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Zaletą pieczarek jest nie tylko ich grzybowy aromat, ale też wartości odżywcze. Są źródłem witamin: C, D, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 oraz minerałów: wapnia, fosforu, potasu, żelaza, sodu i cynku. Zawierają też związki hamujące wzrost bakterii i wzmacniające odporność. W większości składają się z wody, więc gotowane lub duszone we własnym sosie (ale nie smażone na tłuszczu) są niskokaloryczne (22

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Pieczarkowe inspiracje

    Z pieczarek możesz wyczarować danie główne, chrupiącą przekąskę albo przetwory.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Okonomiyaki - wspaniały wytrawny japoński naleśnik

    ...natychmiast, przybrany keczupem lub sosem chili, sosem sojowym i majonezem lub jogurtem (możesz wylać je wprost z butelki lub słoika, ale ja lubię przełożyć sosy do foliowych woreczków, odciąć rożek i wyciskać(...) i kapustę. Czysta przyjemność. 6 porcji. Łączny czas: 30 minut. 269 kalorii na porcję Składniki: - 1 cebula - 100 g małych pieczarek - 1/2 kapusty pekińskiej lub włoskiej - 100 g rzodkiewek...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Pyszności z drobiu

    Kurczak w winie po francusku Składniki na 4 porcje: 20 dag szalotek, 4 duże marchewki, 1 seler (ok. 50 dag), 37,5 dag pieczarek, 50 dag filetów z kurczaka, 1 łyżka oleju, 1-2 łyżeczki suszonego(...) cukinię, pomidory oraz pozostałe cząstki cytryny. Posypać solą i pieprzem. Piec jeszcze 30 minut. Podczas pieczenia polewać mięso sosem z dna brytfanki. Delikatna potrawka z kurczaka Składniki...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...