• Informacje na temat:

    sos z mięsa mielonego do kopytek

Przepisy na temat: sos z mięsa mielonego do kopytek
  • Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym

    ...od momentu wypłynięcia. SOS POMIDOROWY: Na oliwie szklimy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, przesmażamy. Wlewamy passatę, doprawiamy do smaku, gotujemy ok. 5-7 minut. CAŁOŚĆ: Na odrobinie masła przesmażamy mięso mielone, dodajemy przygotowany sos pomidorowy, chwilę razem dusimy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy porcję mięsa z sosem, przykrywamy kopytkami, posypujemy tartym serem...

  • Większość ludzi lubi kopytka. Ja osobiście najbardziej lubię jeść je odsmażane, albo zwyczajnie z mlekiem i skwareczkami - taki smak dzieciństwa, do którego chętnie wracam, kiedy mogę :) Jednak można też spróbować podać je inaczej. Przygotowałam do nich sos trochę wzorowany na gulaszu, który jednak przygotowuje się znacznie szybciej. Jest dość pikantny i lekko kwaskowaty. Zagęściłam go odrobiną mąki i uwielbianym przeze mnie żółtym serem :) Jest pycha!!!!

  • Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

    Wariacje na temat ziemniaków mogą stanowić smakowity dodatek do mięs lub warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z aksamitnym sosem.

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

  • Pierś gęsi w ziołach - Robert Sowa

    ...minut w temperaturze 160 st. C. Upieczone piersi z gęsi pokroić w plastry, ułożyć na karmelizowanych gruszkach, a następnie skropić pozostałym sosem. Podawać z kopytkami smażonymi na maśle oraz...

  • Te oszukane zrazy bardzo nam zasmakowały:). Robi się je zdecydowanie szybciej niż te klasyczne, różnią się smakiem, ale w niczym im nie ustępują. Polecam, na pewno zaskoczą gości.

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Dobre na niedzielny obiad

  • Przepisy na cały tydzień

    ...4 minuty od wypłynięcia klusek na powierzchnię.  2. Brukselki obierz z wierzchnich liści i ugotuj w osolonym wrzątku. Do rondelka wlej mleko kokosowe, dodaj masło orzechowe, sok z limonki, sos sojowy, cukier, kumin, mieloną kolendrę i chilli. Cały czas mieszając, zagotuj. Wystudzone kopytka zrumień na rozgrzanym oleju. Podawaj z sosem i brukselką.  Fasola z pomidorami Sposób...

  • Bardzo smaczny sos, który przygotowałam na wieczerzę wigilijną, do kopytek. Równie dobrze smakuje z innymi kluskami, z ziemniakami, z makaronem. Nadaje się do pasztetu, pieczeni - jednym słowem - idealny świąteczny sos.

Artykuły na temat: sos z mięsa mielonego do kopytek
  • Pokochaj mascarpone

    Zrób z niego klasyczny włoski deser lub dodaj do mięsa. ​

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Pierś gęsi w ziołach

    ...minut w temperaturze 160 st. C. Upieczone piersi z gęsi pokroić w plastry, ułożyć na karmelizowanych gruszkach, a następnie skropić pozostałym sosem. Podawać z kopytkami smażonymi na maśle oraz...

  • Kopytka doskonale wypadają solo, ze skwarkami, z cebulką, ze zrumienioną bułką tartą lub z sosem mięsnym, czy grzybowym, a także - po drobnych modyfikacjach - na słodko. Mogą być daniem głównym, mogą być także dodatkiem. Zawsze smakują dobrze i są lepsze od zwykłych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Kopytka są potrawą tanią w przygotowaniu, nie wymagającą dużej ilości składników i wykorzystującą to, co rodzi ziemia. Jest to także potrawa uniwersalna, którą, bez większych modyfikacji, można podać...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ....   Kociołek "Toskania" Składniki: 1 cebula 1 łyżka oleju 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 150 ml bulionu Puszka krojonych pomidorów z bazylią Opakowanie(...) porcja zawiera  2260 kJ/540 kcal.  Mielone z warzywami i dipem ziołowym Składniki: 3 cebule 400 g cukinii 4 duże pomidory 1 papryka 400 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 250

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Klejnoty stołu

    ...mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Souflaki z kurczaka z sosem tymiankowo-granatowym   Składniki: 6 ząbków czosnku Pół ogórka(...) porcja zawiera 3780 kJ/903 kcal 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ..., 1 pęczek szczypiorku, 2 łyżki białego octu winnego, sól, pieprz, dodatkowo folia spożywcza Pokrój łososia w paski grubości 1 cm, owiń je folią spożywczą i rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa. Zdejmij(...) małym ogniu, aż owoce zmiękną. Podawaj na zimno z plastrami pasztetu, który po wyjęciu z formy możesz owinąć szynką parmeńską, jak na zdjęciu powyżej. Teryna z łososia i sandacza z jajkiem...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...