• Informacje na temat:

    sos z majonezem do kapustą pekińską

Przepisy na temat: sos z majonezem do kapustą pekińską
  • ...koniecznie i kapustę pokroić, paprykę pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem, tak też zrobić z porem. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi otworami, ogórki pokroić w półksiężyce składniki pomieszać , zalać sosem sałatkowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem (sałatkę można tez zalać majonezem pomieszanym z jogurtem naturalnym).

  • Tę sałatkę wymyśliłam na poczekaniu, gdy zastanawiałam się co można zrobić ze śledzi z majerankiem i czosnkiem. Dlatego postanowiłam pomieszać ze sobą to co lubię najbardziej i wyszła mi przepyszna sałatka , którą wszyscy zgodnie określili jako świetną. Jedynie moja najmłodsza pociecha stwierdził, że piecze buzia :D

  • Składniki: pół kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 ogórek zielony ser feta bazylia, sól ziołowa jogurt naturalny łyżka stołowa majonezu. Przygotowanie: Kapustę drobno posiekać, pomidory pokroić w ósemki, ogórek w kostkę 1x1 cm, również w kostkę pokroić ser feta. Wszystkie składniki połączyć, doprawić bazylią, solą i pieprzem. Z jogurtu i majonezu zrobić sos i wszystko razem wymieszać. Sałatka jest...

  • Delikatna i smaczna sałatka na przekąskę.

  • Składniki : 2 piersi z kurczaka, kapusta pekińska, puszka kukurydzy, ogórek konserwowy, przyprawa gyros,keczup,sos czosnkowy(śmietana,majonez, czosnek).

  • Sałatka z piersi kurczaka - Ania Gonera

    Dzień wcześniej ugotować mięso, pokroić w kostkę i posypać przyprawą. Układać warstwami: najpierw kostki kurczaka, polać je keczupem, następnie pokrojoną dość drobno cebulę, kiszone ogórki, paprykę, kukurydzę. Zalać to wszystko sosem (pól na pół keczup i majonez) a jako ostatni składnik poszatkowaną kapustę pekińską.

  • Sycąca sałatka warzywno-jajeczna z sosem majonezowo-jogurtowym. Choć nie zawiera mięsa zaspokoi głód na kilka godzin. Idealna do pracy, doskonale zastąpi obiad lub kolację.

  • Składniki: 10 dag sera żółtego, 1/2 puszki ananasa, 20 dag piersi z kurczaka, 1 pomidor, 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 puszki kukurydzy. Sos: 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz, lubczyk.

  • Przepis wart wypróbowania: "Dania z kapustą pekińską"

Artykuły na temat: sos z majonezem do kapustą pekińską
  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    .... W naczyniu układamy warstwami: mięso, ogórki, pomidory, kukurydzę i dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej(...) Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej przepisów na karnawałowe przystawki, którymi zachwycimy naszych gości...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    .... W naczyniu układamy warstwami: mięso, ogórki, pomidory, kukurydzę i dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej(...) Majonez Dekoracyjny WINIARY . Pyszną sałatkę podajemy w salaterkach i posypujemy kapustą pekińską. Smacznego! Więcej przepisów na karnawałowe przystawki, którymi zachwycimy naszych gości...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Od zasmażki do fusion

    ...w Polsce od wieków. Tylko wcześniej nie było popytu. Może z powodu mało seksownych nazw: rokieta siewna i kozłek sałatka. Włoska zielenina wygrała nawet z królową końcówki lat 90. - kapustą pekińską(...) z puszki. Jak ona nam smakowała w sałatce z szynką, serem i majonezem! Piliśmy do tego wino Sophia i czuliśmy się szczęśliwi. Zajadaliśmy się też paluszkami rybnymi (nowość na rynku). A jak się...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Okonomiyaki - wspaniały wytrawny japoński naleśnik

    ...natychmiast, przybrany keczupem lub sosem chili, sosem sojowym i majonezem lub jogurtem (możesz wylać je wprost z butelki lub słoika, ale ja lubię przełożyć sosy do foliowych woreczków, odciąć rożek i wyciskać(...) - 350 g miękkiego tofu - 6 dużych jajek - 150 g mąki - oliwa - keczup lub pikantny sos chili - sos sojowy o niskiej zawartości soli - majonez lub jogurt naturalny 0% Przygotowanie...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Przeboje letnich przyjęć

    Makaronowa sałatka Składniki na 2 porcje: 20 dag wędzonego łososia, 1/2 paczki ulubionego makaronu, 30 dag pomidorków koktajlowych, 1 ogórek wąż, 1 pęczek rzodkiewek, 4 łyżki majonezu, po(...). Pomidorki przekroić na połówki, ogórki wzdłuż na ćwiartki, usunąć pestki. Ogórki i rzodkiewki pociąć w plasterki. Przygotować francuski sos z majonezu, musztardy i octu. Posolić lekko, dodać...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...