• Informacje na temat:

    sos z granatu zastosowanie

Przepisy na temat: sos z granatu zastosowanie
Artykuły na temat: sos z granatu zastosowanie
  • Rossmann: Alterra - Seria do pielęgnacji twarzy z granatem do skóry bardzo suchej

    .../ 30 ml. Alterra pomadka SOS granat Pomadka pielęgnacyjna SOS z olejem z pestek granatu i masłem shea została stworzona do intensywnej pielęgnacji ust i ich ochroną przed wpływem zimnego i suchego(...)Emulsja oczyszczająca z olejem z pestek granatu, masłem Shea BIO oraz aloesem szczególnie delikatnie oczyszcza i nawilża skórę. Zastosowany po oczyszczeniu olejek z olejem z pestek granatu i olejem...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Zmysłowe granaty

    ...plasterki, 1/4 łyżeczki sumaku (lub łyżeczka soku z cytryny), łyżeczka kminu rzymskiego, 3 łyżki zielonej fasolki szparagowej, pestki z 1/2 granatu, sól i różowy pieprz do smaku. Sos: 2 łyżki soku(...) się nam ze słodkimi daniami, np. cynamon, z wytrawnymi składnikami - warzywami czy owocami morza. Ta powieść otworzyła mi drzwi do nowego kulinarnego rozdziału. Obok owoców granatu przechodziłam...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Granaty: Jak kupować i sprytnie obierać

    ...granatu podzielony jest na cząstki, z których każda zawiera otoczone miąższem nasiona. By je wydobyć, należy usunąć gorzkie, białe błonki. Zastosowanie Ze względu na słodko-cierpki smak granat jest owocem uniwersalnym. Dodaje się go do deserów, jogurtów, galaretek, a także do mięsnych sałatek i sosów. Kolor Barwa granatu nie świadczy o jego dojrzałości. Karminowoczerwone owoce mogą być...

  • Winogrona to owoce z wieloletnią tradycją. Mówiono o nich już w pismach ze starożytnego Egiptu i Mezopotamii. Winorośle, na których rosły, uprawiono przede wszystkim w celu wytwarzania wina. Jednak dzisiaj mają one szerokie zastosowanie zarówno w kuchni jak i w farmakologii. Fot.123rf/picsel Pracują wewnątrz, działają na zewnątrz Winogrona to owoce doskonale wpisujące się w jadłospis każdej diety. Zawierają wiele właściwości odżywczych, przede wszystkim te, które eliminują komórki rakowe....

  • Brazylijski horoskop na kwiecień

    ...własnym sosie. Znudziły cię już, te cotygodniowe spotkania w tym samym gronie i słuchania tych samych dowcipów. Zapragniesz jakiejś zmiany. Szczęście się do ciebie uśmiechnie i pojedziesz na tydzień...

  • W Polsce raczej rzadko zdarza nam się jeść kwiaty, tymczasem na świecie staje się to bardzo popularnym trendem. W Ameryce Południowej nasturcja jest tradycyjną przyprawą. Może więc i my powinniśmy ją lepiej poznać? Fot. 123RF/Picsel Nasturcja zwykle upiększa ogrody i parapety, jednak mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że można jej używać w kuchni. Roślina ta pojawiła się we Europie najprawdopodobniej w XVI wieku za sprawą botanika Nicolása Monardesa, który przywiózł ją z regionów...

  • W Polsce raczej rzadko zdarza nam się jeść kwiaty, tymczasem na świecie staje się to bardzo popularnym trendem. W Ameryce Południowej nasturcja jest tradycyjną przyprawą. Może więc i my powinniśmy ją lepiej poznać? Fot. 123RF/Picsel Nasturcja zwykle upiększa ogrody i parapety, jednak mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że można jej używać w kuchni. Roślina ta pojawiła się we Europie najprawdopodobniej w XVI wieku za sprawą botanika Nicolása Monardesa, który przywiózł ją z regionów...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...