• Informacje na temat:

    sos szparagowy do makaronu

Przepisy na temat: sos szparagowy do makaronu
  • Lazania szparagowa z beszamelem

    .... Dolej bulion i mleko. Mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na spodzie przygotowanej formy rozsmaruj 4-5 łyżek beszamelu. Następnie ułóż 4 płaty makaronu i porcję szparagów. Posmaruj je cienko sosem. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz wszystkie szparagi i makaron oraz cały beszamel. 4. Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem oraz...

  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Sałatka szparagowa z jajkiem i mozzarellą

    ....  2. Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Pędy pokrój na kawał- ki. Dodaj je do makaronu w połowie czasu gotowania. Makaron ze szparagami odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz.  3. Mozzarellę pokrój(...) z solą i pieprzem. Dodaj miód oraz musztardę. Dolej olej. Ubij gęsty sos. Polej nim sałatkę. Przed podaniem posyp ją posiekanymi ziołami. 

  • Dla wielbicieli serów.

  • Makaron z fasolką i groszkiem

    Składniki: pół paczki makaronu świderki 40 dag fasolki szparagowej mrożonej pęczek zielonych szparagów ze słoika puszka groszku konserwowego sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron(...) delikatnie wymieszaj z fasolką, szparagami i groszkiem bez zalewy. Sałatkę dopraw do smaku. Możesz ją podać samą lub z sosem przygotowanym z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu.

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

  • Sezon na szparagi

    ...pomidory, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz grillowane przez kilka minut szparagi. Przygotować sos: ser rozpuścić w małym rondelku, dodać do niego śmietanę, dokładnie wymieszać. Proporcje należy dobrać do smaku. Sałatkę polewamy sosem, posypujemy pieprzem i pestkami dyni prażonymi przez kilka minut na suchej patelni lub blasze w piekarniku. Smacznego!     Elżbieta Rząca  

  • szybkie

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • pyszne!

Artykuły na temat: sos szparagowy do makaronu
  • Makaron z sosem szparagowym

    Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Odkroić twarde końcówki i pokroić na mniejsze części....

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Spätzle czyli makaron nieco inaczej

    Na dzisiejsza kolacje... Späztle to alzacki, niemiecki ale tez austriacki rodzaj makaronu typu grubiutkie "lane kluski"... z tym mi sie kojarzy. Pierwszy...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    Na przekór modnym dietom – wolisz talerz makaronu od grillowanego kurczaka? Albo jarskiego burgera? Na takim menu też można schudnąć i na dodatek, świetnie się poczuć.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sezon na fasolkę

    Fasolkę bierze się z działki Rodziców. Jest wtedy ekologiczna w stu procentach. Myje się ją, wrzuca na rozgrzany olej na patelni, soli się, miesza, zmniejsza temperaturę i przykrywa pokrywką. Nie dodaje się absolutnie niczego więcej. Żadnej przyprawy ani innego składnika. Jak się tak udusi we własnym sosie, jest najpyszniejsza w świecie. Robi się sama. Można do niej ugotować młode ziemniaczki...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...