• Informacje na temat:

    sos słodko-kwaśny restauracjach

Przepisy na temat: sos słodko-kwaśny restauracjach
  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Kuchnia azjatycka od kilku lat podbija polskie podniebienia. Pyszne potrawy można zamówić w wielu orientalnych restauracjach, jednak mało kto wie, że samemu można zrobić równie wykwintne dania.

  • Danie gotowe w 20 minut!!! Pyszne jak w z chińskiej restauracji

  • Aromatyczny i bardzo smaczny sos. Doskonały sos do ryżu lub makaronu

  • Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.

  • Sos jest niesamowicie aromatyczny, gęsty, warzywa nie są zbyt miękkie ani rozgotowane tylko jędrne i smaczne. Ja przygotowałam go w wersji z kurczakiem, ale w wersji wegetariańskiej na pewno będzie równie smaczny. Podajcie go z ryżem a będziecie mieli bardzo smaczne azjatyckie smaki na waszym talerzu.

  • Nadaje się do wszystkiego jako obiad ryżem,makaronem itp wszystko w ramach gustu, oraz jako dodatek na kanapki :) Wszyscy u mnie się zajadają jak w domu tak i w pracy :)

  • Rewelacja kawałek chin na talerzu:)

  • Przepyszny sos słodko - kwaśny a'la Uncle Ben's. Polecam

  • ..super sos, do wszystkiego, jak w McDonald's

  • Sos dobrze smakuje z ryżem i filetem z kurczaka.

Artykuły na temat: sos słodko-kwaśny restauracjach
  • Dzikie gotowanie

    ...słodko-kwaśny kompot. I wszystkie te niezwykłe produkty są niepryskane, świeże, mam je tuż pod ręką, w dodatku - za darmo. Zobacz również:(...) mocny trend w całym kulinarnym świecie. Od kilku lat w restauracjach uhonorowanych wieloma gwiazdkami Michelina serwuje się lokalną kuchnię sezonową. Tak jest w kopenhaskiej Nomie, przez kilka lat...

  • Wybierając ścieżkę zawodową kierujemy się własnymi obserwacjami, poleceniem bliskich, oraz niejednokrotnie trendami panującymi na rynku zawodowym. Większość z nas, świadomie wyznacza drogę kariery, niejednokrotnie czerpiąc z doświadczenia osób, które nas zainspirowały. Szef Kuchni Hotelu ****Kossak w Krakowie, Robert Joachimiak - Szpinda, wkroczył na kulinarną drogę zawodową już w latach 80-tych. Jak wspomina: „Moim pierwszym szefem kuchni a zarazem mentorem był Ryszard Dudziak, który nie...

  • ...genialny pomysl wyciagniecia paru cyckow kurzych z zamrazalnika. Odtajaly do trzeciej, wiec moglismy cos z nich przygotowac. On moj wybranek wymyslil jakis tam sos ale nie rodzimy, normalny wczesniej(...) swietych, wiec zeszlam zobaczyc co sie stalo. Zastalam go jak wycieral wszystkie szafki wraz z kafelkami w kuchni, klnac w nieboglosy na ten cholerny gotowy do spozycia sos. Zaraz po wymieszaniu go...

  • Była leniwa sobota, czas rozciągał się w nieskończoność, litery w książkach skakały przed oczami, przestawiały się i wyciągały, jakby nie chciały żebym składał je w logiczne słowa. Wszystko przez piątkowy wieczór, który znowu zakończył się krótkim acz nagłymi utratami świadomości, wywołanymi zbyt dużym stężeniem alkoholu w krwiobiegu. Kiedy tak siedziałem na stole, zadrżał wyciszony telefon. Odebrałem. W głośniku usłyszałem głos Mecenasa. Sprawiał wrażenie równie zmęczonego piątkowym...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Co więcej, restauracje prześcigają się w tworzeniu dań, które mogłyby uchodzić za najdroższe i najbardziej dekadenckie. Fot. @notherealsneek via Instagram Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za...

Wideo na temat: sos słodko-kwaśny restauracjach
  • Sos słodko - kwaśny krok po kroku

    Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować", zdradził tajniki słodko-kwaśnego sosu, który uwielbiają wszyscy. Dodatek do mięs z największej sieciowej restauracji jest banalnie prosty w przygotowaniu. Teraz możecie zrobić go w swoim domu.