• Informacje na temat:

    sos słodko kwaśny do spaghetti na zimę

Przepisy na temat: sos słodko kwaśny do spaghetti na zimę
  • Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w domu do słoiczków na zimę. Wspaniały, gęsty, kolorowy sos do potraw z drobiem lub ryżu. Naprawdę genialny do przygotowania prostego i szybkiego obiadu. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Polecam pięknie :)

  • Idealna pora na zrobienie tego przepisu jest właśnie teraz, bo papryka i pieczarki są tanie jak barszcz. Sos wyszedł pyszny o słodko - kwaśnym smaku, który świetnie komponuje się mięsem z kurczaka i ryżem. Ja czasami robię go z samym ryżem bez dodatku mięsa, jest równie pyszny.

  • Aromatyczny i bardzo smaczny sos. Doskonały sos do ryżu lub makaronu

  • Sos jest niesamowicie aromatyczny, gęsty, warzywa nie są zbyt miękkie ani rozgotowane tylko jędrne i smaczne. Ja przygotowałam go w wersji z kurczakiem, ale w wersji wegetariańskiej na pewno będzie równie smaczny. Podajcie go z ryżem a będziecie mieli bardzo smaczne azjatyckie smaki na waszym talerzu.

  • Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.

  • Nadaje się do wszystkiego jako obiad ryżem,makaronem itp wszystko w ramach gustu, oraz jako dodatek na kanapki :) Wszyscy u mnie się zajadają jak w domu tak i w pracy :)

  • Bardzo smaczny sos, równie dobry jak ten pewnej znanej marki, a nawet lepszy, bo wiemy, co "siedzi" w słoikach!

  • Jak zrobić idealny, gęsty słodko-kwaśny sos do makaronów, ryżu i mięsa - sprawdzony przepis krok po kroku Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sos słodko-kwaśny na zimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu.  Ja do domowych sosów na zimę, takich jak ten, do keczupu lub koncentratu pomidorowego, dodaję naturalne pektyny, dzięki temu sos jest gęsty i bardzo dobrze się przechowuje.  Przepis znaleziony kiedyś gdzieś w internecie, trochę zmodyfikowany, ale...

  • Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do pizzy,pyszny jako przekąska. Mnie przekonał więc się dzielę przepisem:))

  • Rewelacja kawałek chin na talerzu:)

Artykuły na temat: sos słodko kwaśny do spaghetti na zimę
  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...

  • W czasach, w których wydaje się, że wszyscy wszystko mają, bardzo ciężko jest znaleźć trafiony prezent na różne okazje, w tym na mikołajki. Dlatego też warto skorzystać z nieco niekonwencjonalnych pomysłów na obdarowywanie bliskich. Dlaczego by nie zafundować im prezentu w postaci słodkiego przysmaku? Nie dość, że taki prezent będzie pięknie wyglądał, to jeszcze zachwyci smakiem. Słodkie, własnoręcznie wykonane prezenty są ciekawą inspiracją na święta! / fot. 123rf.com   Bardzo dobrym...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Orzechy laskowe to doskonały dodatek do deserów, a najlepiej smakują w... Fot. 123RF/Picsel Orzechy w czekoladzie Orzechy laskowe to znany dodatek do słodyczy. Świetnie komponują się z czekoladą, w formie kremów kanapkowych, wsród których najsłynniejsza jest Nutella. Jej pierwowzór to gianduia, stworzona przez turyńskich cukierników: Paula Caffarela i Michele'a Prochema, w XIX wieku. Produkowali oni tabliczki czekolady z zawartością minimum 30% orzechów laskowych, które szybko przypadły do...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...