• Informacje na temat:

    sos ser camembert

Przepisy na temat: sos ser camembert
  • Ser typu camembert w sosie rodzynkowym z figami i rukolą

    Życie w pośpiechu nie musi oznaczać rezygnacji ze smacznych i zdrowych posiłków. Proponujemy danie, które można przygotować w łatwy i przyjemny sposób. Idealne połączenie sera i słodyczy owoców sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, ale będzie też doskonałą propozycja na kolację w gronie znajomych. Kompozycja aromatycznej figi, słodkich i soczystych rodzynek z serem camembert z pewnością...

  • Szybki i prosty obiad.

  • Pieczony camembert z konfiturą truskawkową

    Sposób przygotowania Ser ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i zapiekaj przez 18 minut w 180 stopniach. Podawaj od razu z konfiturą z truskawek, polej słodkim sosem balsamicznym, posyp migdałami w płatkach i listkami tymianku.

  • Pyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami

  • Cukiniowe roladki z camembertem

    ...cienkich plastrów. 2. Plastry cukinii skrop oliwą i oprósz solą. Piecz na grillu lub w piekarniku do miękkości. Następnie każdy plaster posmaruj sosem pesto. Ser pokrój na 12 kawałków. Każdy owiń(...)Składniki: 3-4 młode cukinie kilka łyżek bazyliowego pesto 20 dag sera camembert oliwa sok z cytryny 1-2 ząbki czosnku orzeszki pini sól, pieprz pół pęczka...

  • Sprawdzony przepis na "Camembert ze śliwkami"

  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    ...sosów, makaronów. Ser pleśniowy brie charakteryzuje się delikatnym, lekko pieczarkowym czy dymnym aromatem, intensywnym smakiem i aksamitną skórką. Do tego typu serów dodaje się czasem zioła, orzechy(...). Wśród serów pleśniowych rozróżniamy: sery pleśniowe z porostem pleśni (białej) oraz sery pleśniowe z przerostem pleśni (niebieskiej). Te pierwsze mają kremowy miąższ, należą do nich m.in.: brie...

  • Wędzenie, obok solenia i suszenia, są najstarszymi metodami konserwacji żywności. Sery wędzi się w niskich temperaturach (jak najwyżej w wędzarni). Ja wkładam je pod koniec wędzenia wędlin kiedy wędzarnia „traci” temperaturę. Tym razem przepis na sery z porostem pleśni camembert lub brie. Wersje: bez przypraw lub z ziołami. Serów pleśniowych nie solimy przed wędzeniem.

  • Sery na talerzach Europejczyków

    Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu dań, ale także cenne źródło witamin i minerałów. Co ciekawe, każdy kraj ma swojego serowego faworyta, który niekiedy staje się nawet symbolem samego państwa, otrzymując etykietę „must...

  • Recept ten jest znany w Czechach pod nazwą "Nakládaný hermelín". Hermelín jest czeską odmianą sera Camembert a jego bardzo popularna odmiana w oleju jest miejcową przekąską podawaną w pubach do piwa.

Artykuły na temat: sos ser camembert
  • ​Pieczony camembert z jabłkiem

    Z tymiankową gruszką i sosem truskawkowo-granatowym...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Z serem pleśniowym

    Serów pleśniowych nie serwujemy tuż po wyjęciu z lodówki. Dajmy im pół godziny, by rozwinęły pełny bukiet smaku.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...moczowych, kamicy nerkowej, miażdżycy i chorobach reumatycznych. Ser camembert jest źródłem dużej ilości wartościowego białka zwierzęcego, a także wielu witamin. Wśród nich znajdziemy m.in. witaminę(...) D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Chrupiący camembert z jabłkiem w sosie cidrowym.

    ...  Jednym słowem jesteśmy we Francji! Camembert rodem z Normandii i cidr czyli ten mniej kosztowny trunek, z bąbelkami, rodem z Bretaniii bądź Normandii,...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Z serem pleśniowym

    Pleśniowe na gorąco - dobre rady Sos z camemberta Na bazie sera camembert można przyrządzić wyśmienity sos do grillowanych (pieczonych w folii) ryb i piersi kurczaka. Do rondla z grubym dnem wlać(...)) i zmiażdżony ząbek czosnku. Zanim sos zawrze, zdjąć z ognia. Doprawić solą, pieprzem, cytryną. Roquefort do lazanii Francuski ser z przerostem niebieskiej pleśni o wyrazistym bukiecie smakowo...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

Wideo na temat: sos ser camembert
  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!