• Informacje na temat:

    sos sałatkowy majonezowy

Przepisy na temat: sos sałatkowy majonezowy
  • Schabowe z sałatką ziemniaczaną

    ...papierowym ręczniku. 4 Zamarynowane ziemniaki wymieszaj z rozdrobnionym warzywami i oliwkami. Majonez połącz ze śmietaną. Sałatkę przypraw. Wymieszaj z sosem majonezowym. Obłóż sznycle. Udekoruj(...)Składniki na 4 porcje: 8 kotletów schabowych (po 8 dag każdy) 80 dag ziemniaków 1 czerwona cebula 125 ml bulionu warzywnego (z kostki) 5 łyżek octu jabłkowego 1 ogórek sałatkowy 2 łyżki...

  • Wyśmienity dodatek do mięs, zakąsek, prosty

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    .... Wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki wymieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej sosem majonezowym. Przemieszaj. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 3. Natkę opłucz, osusz(...) majonez. 3. Zamarynowane ziemniaki wymieszaj z kiełbasą i pokrojonymi wcześniej warzywami. Polej sosem majonezowym, przemieszaj. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Posyp nią gotową sałatkę.

  • Sos dość ostry w smaku. Głównie podaję go jako dodatek do dań z grilla. W połączeniu z sosem czosnkowo-ziołowym smakuje wyśmienicie z chlebkiem pita, faszerowanym mięsem i warzywami.

  • Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczny miks sałatkowy"

  • Sposób podania ma znaczenie. W takiej formie sałatkę zje każdy niejadek warzywny.

  • Szukacie ciekawego przepisu na imprezę i chcecie zaskoczyć gości? Tort sałatkowy to elegancka forma podania sałatki warstwowej. Zawsze wzbudza zainteresowanie i pięknie wygląda.

  • Sprawdzony przepis na "Sałatkowy kot"

  • Wypróbowany przepis na "Sałatkowy zwierzyniec"

  • Smaczny pomysł na "Przekładaniec sałatkowy"

Artykuły na temat: sos sałatkowy majonezowy
  • Gotowa, by być bardziej fit? Podejmij wyzwanie i zamień jeden posiłek dziennie na sałatkę ze świeżyc

    ...wyrazistymi. Jak dobrać sos do sałatek? Gatunki sałat różnią się konsystencją, kruchością oraz smakiem, dlatego powinno się je łączyć z różnymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, takie jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi sosami winegret na bazie oliwy lub olejów smakowych (witaminy A, D, E i K znajdujące się w sałacie, warzywach i owocach, najlepiej...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Co jeść w pracy?

    .... Żeby oszukać głód, pijemy kawę, soki, wodę. A jeśli już mamy czas zjeść, co wybieramy? - Najczęściej gotowe kanapki, "zestawy sushi", sałatki typu cezar z mięsem i majonezowymi dressingami. Można się(...) dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...