• Informacje na temat:

    sos pomidorowy do makaronu z kiełbasą

Przepisy na temat: sos pomidorowy do makaronu z kiełbasą
  • Składniki : opakowanie makaronu świderki, koncentrat pomidorowy, 2 jajka, ser żółty, 30 dag kiełbasy zwyczajnej, groszek zielony konserwowy, kukurydza z puszki, 30 dag pieczarek, sól i pieprz do smaku.

  • Wersji sosów pomidorowych do makaronu jest bardzo wiele; to moja ulubiona wypracowana wersja, jakoś nie chce mi się w ogóle znudzić :))

  • Składniki: makaron, mieszanka warzywna, kiełbasa, cebulka, sos: mleko, koncentrat pomidorowy, przyprawy, żółty ser.

  • ...z takim przepisem nigdy więcej nie kupicie gotowego makaronu z sosem w proszku do zalania wrzątkiem...

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    ...z rozmaitymi sosami. Co więcej,  przepisów z udziałem makaronu spaghetti  znajdziesz bez liku. Co ciekawe, w Polsce makaronowe pasma niektórzy dodają nawet do... tradycyjnego rosołu. Złociste pyszności(...) rozsławiły tą znakomitą potrawę. Pomidorowy sos można łączyć z rozmaitymi składnikami. Często spotykane są warianty zawierające oliwki, kapary, zielone papryczki, anchois, a nawet rodzynki. Sos...

  • Dobry sos to podstawa wielu dań. Dobry sos nawet z prostej potrawy zrobi pyszne danie. Sosu pomidorowego używam namiętnie do makaronów. W poniższym przepisie można użyć pomidorów świeżych lub z puszki.

  • Pomysły na kolację we dwoje

    ...bakłażana, sos pomidorowy z warzywami i kiełbasą oraz mozzarella. W ten sposób przygotować trzy warstwy, z czego ostatnią przykryć makaronem, polać sosem kokosowym i posypać większą porcją startego sera...

  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...pomidorowy.  3. Ugotowane ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką. Uformuj kopytka. Gotuj w osolonym wrzątku 5 minut. Podawaj z kapustą.  Pizza z jabłkiem Sposób przygotowania 1. Drożdże(...), gorgonzolę. Przypraw. Posmaruj pizzę sosem, posyp startą mozzarellą i ułóż plasterki jabłka. Piecz 15 minut w temp 220°C.  Pulpety szpinakowe Sposób przygotowania 1. Ciecierzycę zalej wodą...

  • MAKARON +sos miesno- pomidorowy

Artykuły na temat: sos pomidorowy do makaronu z kiełbasą
  • Makaron na ostro

    ..., doprawiamy pieprzem, pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem, gałką muszkatołową. Wlewamy wino i gotujemy 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy tak długo, aż sos odparuje, a mięso będzie(...)Spaghetti po wiejsku Skład na 4 porcje: 400 g makaronu spaghetti, 100 g kiełbasy, 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy, 2 ząbki czosnku, 600 g pomidorów w zalewie z puszki, sól i pieprz czarny...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    ...i odstaw na bok. Kiedy nadzienie ostygnie, dodaj pociętą w kostkę kiełbasę i wędzony ser scamorza. 3. W tym samym czasie przygotuj sos pomidorowy. Posiekaj warzywa, podsmaż na brązowo na patelni na oliwie. Dodaj przecier pomidorowy, szczyptę soli i duś na wolnym ogniu przez 10 minut. 4. Blanszuj płaty makaronu przez 3-4 minuty w posolonej, gorącej wodzie z dodatkiem oliwy, dzięki której pasta...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tym co kochaja kluchy ...

    Naturalnie chodzi o wloski makaron zwany pasta lub spaghetti.  Dzis w Italii San Martino ( czyli swietego  Marcina ). Slodkosci nie ma ale jest to swieto nowego wina i kasztanow pieczonych do niego. Na obiad jednak normalna pasta. tym razem bianco czyli bez sosu pomidorowego. Bardzo ja lubie i dlatego polecam wielbicielkom makaronu. U nas dzis swiderki czyli moje ulubione kluchy. Co...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Zioła zamiast soli

    ...antydepresyjnie. Kolendra na bakterie i grzyby Doda smaku fasoli, pomidorom, kukurydzy, papryce, sosom sałatkowym i jogurtowym. Kolendrę można łączyć z innymi przyprawami: pieprzem, czosnkiem, prażonym...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Licz z nami kalorie

    ...kcal; śledź solony - 217 kcal; sardynka w oleju - 221 kcal; śledź w oleju - 301 kcal; rolmopsy - 104 kcal; tuńczyk w sosie własnym - 96 kcal; tuńczyk w oleju - 190 kcal Tłuszcze roślinne, zwierzęce...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...