• Informacje na temat:

    sos paprykowe

Przepisy na temat: sos paprykowe
  • Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem

    ...kolor. Gotowe placki posmarować sosem paprykowym i posypać obficie starkowanym żółtym serem. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy...

  • Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i warzywach w sosie maślano ziołowym :)

  • Sałatka paprykowa z indykiem

    ....   3. Sos: jogurt połącz z sokiem cytrynowym oraz chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  4. Makaron wymieszaj  z kawałeczkami indyka i dymkami. Dodaj podsmażoną paprykę. Składniki lekko oprósz solą oraz pieprzem, przemieszaj. Polej sosem chrzanowym.  5. Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Posyp nim gotową sałatkę...

  • Sprawdzony przepis na "Ozorki paprykowe"

  • Spaghetti z sosem migdałowo-paprykowym

    .... Makaron odcedzić i ponownie umieścić w garnku. Dodać sos paprykowy i mięso, wymieszać, podawać posypane parmezanem.

  • Danie doskonałe na obiad.

  • Makaron w sosie orientalnym

    .... 10 minut. 2. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu na opakowaniu.Odcedź, osącz. Fasolę przełóż na sitko. Poczekaj,aż dobrze ocieknie z zalewy. Mięsny sos wymieszaj z fasolą oraz...

  • Jedyny taki dzień w roku, gdzie straszne potwory, przerażające pająki i inne robale, wiedźmy, kościotrupy czy czaszki możemy spotkać w najmniej spodziewanych miejscach. U nas może jeszcze nie tak hucznie obchodzony, ale zyskujący na popularności. Halloween to straszny dzień wymagający odpowiedniej oprawy... Na ten upiorny wieczór przygotowałam mumie z malutkich papryczek, na które z pewnością skuszą się nie tylko najmłodsi.

  • ..., koncentrat pomidorowy, zalewę ogórkową oraz cukier. Doprawić solą, pieprzem, sosem tabasco. Tak przygotowany sos dodawać do sałatki - wszystko razem dokładnie mieszając. Sałatkę odstawić na 1 godzinę, aby...

  • Sezon na paprykę w pełni, więc czas zamieścić przepis na jeden z moich ulubionych przetworów. Ten sos paprykowy nada się równie dobrze do pieczeni, jak i do potrwa z grilla czy zwykłych kanapek.

Artykuły na temat: sos paprykowe
  • Jajka w sosie pomidorowo-paprykowym

    1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i wykrój szypułki. Miąższ pokrój w kosteczkę. 2. Umyj i oczyść papryki. Przekrój na...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Jajka w sosie pomidorowo-paprykowym

    Całkiem nowy sposób na jajka.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Szaszłyki wołowo-paprykowe

    Podajmy z sosem tzatziki i bułką.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Rożki paprykowe

    .... Udekorować listkami bazylii. Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki - w sosie własnym lub wędzoną makrelę. Zobacz także:

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Sos paprykowy Giuliany. Na zime i nie tylko.

    ... Jest to sos, ktory, jak mi mowila robi od wielu lat i za kazdym razem w ilosci zwiekszonej. Ja jadlam go pierwszy raz i dolaczylam do jego zwolennikow....

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

Wideo na temat: sos paprykowe
  • Mikołaj Rey i jego biało-czerwona kuchnia

    Poszukiwacz smaków Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" biało-czerwone potrawy. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałata z kopru włoskiego i truskawek, panna cotta z kalafiorem, serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, łosoś z grilla z purée z pietruszki oraz deser z ricotty i czereśni.