• Informacje na temat:

    sos na tiramisu bez sera mascarpone

Przepisy na temat: sos na tiramisu bez sera mascarpone
  • Ciasto na bazie biszkoptów i sera maskarpone

  • Choć nie przepadam za kawą uwielbiam kawowe wypieki i desery. Zwłaszcza takie, które zrobię w kilka chwil jak to tiramisu bez jajek w pucharkach. Polecam!

  • Włoski deser bez dodatku surowych białek

  • Uproszczona wersja słynnego włoskiego deseru. Dużo lżejsza i według mnie smaczniejsza.

  • przepisów na tiramisu jest kilkadziesiąt, ten jest jednym z nich i według mnie jednym z najlepszych..

  • Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.

  • Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru

  • Pyszny, delikatny, dekadencki włoski deser. Bardzo prosty i szybki. U mnie bez żółtek, wyszedł równie pysznie jak ten z żółtkami. Polecam łasuchom.

  • Słynny włoski deser - wbrew pozorom szybki i prosty :)

  • Wypróbowany przepis na "Tiramisu bez jajek"

Artykuły na temat: sos na tiramisu bez sera mascarpone
  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    Mediolanu, że nie było szans na przewiezienie tą drogą niezbędnego składnika, czyli sera mascarpone pochodzącego z Lombardii, której stolicą jest rzeczony Mediolan. Casanova nie mógł więc tego deseru wcinać, nie tylko z powodu potencjalnego bólu brzucha, ale myślę, że w rozsądnych ilościach tiramisu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Również przed seksem. Polacy kochają włoską kuchnię nawet bez jej...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Włoskie desery

    Tiramisu Składniki: 3 żółtka 150 g cukru 150 ml likieru amaretto 500 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 250 ml świeżo parzonej kawy espresso 200 g biszkoptów 2 łyżki kakao(...) 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ricotta z malinami i miodem Składniki na 4 porcje: 40 g migdałów (bez skórki) 40 g cukru 250 g sera ricotta...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Dolce Vita

    Co zrobić, jeśli kochasz słodycze, ale nie chcesz tyć ani chorować z powodu złej diety? Czym można zastąpić cukier: w deserach, kawie, herbacie? Przeprowadziliśmy słodkie dochodzenie.

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...