• Informacje na temat:

    sos miodowo musztardowy do kurczaka

Przepisy na temat: sos miodowo musztardowy do kurczaka
  • Lekka sałatka z kurczakiem

    ...pieprzem. Filety z kurczaka pokrój w plasterki, rozłóż je na warzywach. 4. Sałatkę możesz serwować z grzankami ziołowymi albo lekkim sosem, np. winegretem miodowo-musztardowym albo sosem jogurtowym(...)Składniki: 50 dag filetów z kurczaka 1 op. rukoli kilka listków sałaty lodowej 2 pomidory 1 duży ogórek sałatkowy 2-3 łyżki oleju do smażenia sól, pieprz przyprawa do drobiu...

  • W tym sosie zakochana jestem od dawna. Pomysł zaczerpnęłam z jakiegoś telewizyjnego programu kulinarnego i zagościł w mojej kuchni na stałe. Jest tak aromatyczny że wystarczy trochę liści świeżego szpinaku, kilka pomidorków koktajlowych i pyszna sałatka gotowa. Oczywiście pasuje nie tylko do szpinaku, idealnie sprawdzi się w towarzystwie np. sałaty lodowej.

  • Najlepsze przepisy z miodem

    ...: 60 minut Jedna porcja zawiera: 670 kJ/160 kcal   Sos miodowo-musztardowy Składniki: pół pęczka koperku 100 ml płynnego miodu 150 g średnio-ostrej musztardy(...)    Kurczak miodowo-cytrynowy Składniki:  4 udka z kurczaka 2 cytryny 25 g masła 2 łyżki miodu 1 ząbek czosnku 500-600 g małych ziemniaków 2-3 łyżki oleju sól, pieprz 200

  • Smaczna przekąska.

  • do zielonej sałaty

  • Jak mówi stare kulinarne angielskie porzekadło: „Sauce is the boss!”, czyli sos rządzi. I coś w tym jest.

  • Pomieszanie słodkiego miodu z ostrą musztardą daje bardzo ciekawy efekt.

  • Po postnej Wigilii w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenie należy zjeść jakieś dobre mięsko. Ja proponuję kurczaka.

  • Proste w przygotowaniu, aromatyczne, pyszne

  • bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe

Artykuły na temat: sos miodowo musztardowy do kurczaka
  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    .... tłuszczu. Kolacja: Bułka grahamka z masłem (82 proc. tłuszczu - ze śmietanki pasteryzowanej), sałatka z zielonego groszku, jajka na twardo, ogórka kiszonego, z sosem jogurtowo-musztardowym(...) polędwicy pieczonej, pół strąka czerwonej papryki. II Śniadanie: Mały jogurt naturalny, jabłko, 8 migdałów. Obiad: Gotowane udko kurczaka, sześć łyżek kaszy jęczmiennej, posypane natką pietruszki. Mix...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...