• Informacje na temat:

    sos dressing jogurtowy

Przepisy na temat: sos dressing jogurtowy
  • Wegetariańska uczta

    ...pokruszone). Wszystkie składniki dressingu miksujemy w blenderze. Odcedzoną i przestudzoną ciecierzycę zalewamy sosem, dodajemy orzechy, mieszamy i odstawiamy (nie do lodówki). 2. Tuż przed podaniem(...) g orzechów włoskich 15 g orzechów laskowych 4 garście kiełków groszku lub słonecznika  Dressing: 4 łyżki oliwy 2 łyżki białego octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku...

  • Mało składników, aromat koperku i mięty, sprawiają, że ranch dressing jest najpopularniejszym sosem w USA. Dobrze sprawdzi się jako dodatek do grzanek, kanapek lub burgerów.

  • Trendy kulinarne

    ..., by trafiać do sałatek. Przybrane jogurtowym sosem, a raczej dressingiem, sałatki czekały jedynie na Aceto Balsamico. Włosi nim właśnie od setek lat polewali sałaty, parmezański ser czy owoce. Nie...

  • oskonały sos do smażonej sałaty rzymskiej lub awokado z pomidorami

  • w sama raz dla dbających o linię ale lubiących sos grzybowy

  • Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy i dressingi. Szczególnie ukochałam sobie sosy na bazie jogurtu naturalnego. Takie sosy można łatwo i szybko przygotować, wystarczy odrobina kreatywności. Do jogurtu pasuje wiele rzeczy, a co dodamy zależy od naszych preferencji, naszego smaku i pomysłu. Dzisiaj proponuję Wam sos z dodatkiem czosnku, mięty i świeżego ogórka. Podany z grillowanym mięsem czy warzywami idealnie spełnia swoją rolę i podkręca smak potrawy. Sos może również urozmaicić nudne...

  • Super dodatek do surówek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sernik jogurtowy"

  • Dressing jogurtowy znakomicie komponuje się z młodą kapustą. Wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanymi ziołami. Surówkę robi się w oka mgnieniu. Zapewniamy, doprawiać nie trzeba.

  • Idealna propozycja na przystawkę lub przekąskę. Warzywa z serem brie w papierze ryżowym. Idealnym dopełnieniem jest dressing jogurtowy z ziołami Folwark.

Artykuły na temat: sos dressing jogurtowy
  • Po tym poznasz prawdziwy jogurt

    Powstaje w wyniku fermentacji mleka poddanego działaniu odpowiednich szczepów bakterii jogurtowych.

  • Siła tkwi w prostocie. Aby przygotować ten pyszny koktajl, potrzebujecie zaledwie kilku składników, które najpewniej macie w swojej lodówce. SKŁADNIKI - 350 g jogurtu naturalnego - 50 g Śmietanki Łaciatej 18% - 100 g truskawek świeżych (waga po odszypułkowaniu) lub mrożonych + kilka do dekoracji - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Następnie umieszczamy je w blenderze. Dodajemy do niego Śmietankę...

  • ...i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową, wiosenną kompozycję.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Sezon na sałatę

    ...orzechowym smaku. Najlepiej łączyć ją ze świeżymi owocami, bakaliami, delikatnymi sosami. Można ją dusić, tak jak szpinak. Rzymska Delikatnie słodka. Doskonała w duecie z ciężkimi dressingami na bazie majonezu oraz serami pleśniowymi, orzechami, a także grillowanym bakłażanem. Karbowana Ma delikatny, lekko orzechowy smak. Dobrze współgra z sosem jogurtowymi winegret. Idealnie nadaje się do...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Wykwintne sałatki

    ...kolorowa, lecz i pyszna, trzeba do niej dodać odpowiedni sos. Jednym najlepszych (i bezpiecznych) jest lekki dressing, np. winegret. Do "cięższych" sałatek (jarzynowych, z ryżem lub makaronem) idealny będzie sos majonezowy lub jogurtowy. Aby wydobyć z dania wszystkie smaki i aromaty, sałatkę warto przygotować wcześniej i umieścić na kilka godzin w lodówce. Wyjmuje ją się na pół godziny...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ...z mrożonek, które, wbrew pozorom, dalej są pełne witamin. Warto jednak pamiętać, żeby do surówek nie dodawać sosów na bazie majonezu, tylko oliwy z oliwek i musztardy. Wystarczy parę przypraw, trochę czosnku, odrobina miodu i wyborny dressing gotowy - bez przykrych konsekwencji dla zdrowia i figury. Najtrudniej "odchudzić" desery, ale przy odrobinie sprytu i cierpliwości, nie jest to niemożliwe. Dla...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...