• Informacje na temat:

    sos do tarty z serkiem topionym

Przepisy na temat: sos do tarty z serkiem topionym
Artykuły na temat: sos do tarty z serkiem topionym
  • Kociołek rozmaitości

    Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem) i na kilka minut wstaw do gorącego piekarnika.

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...

  • Wstążki, nitki i świderki

    ...gorący sos pomidorowy, posypać świeżymi ziołami i serem. Spaghetti należy podawać na głębszym talerzu, udekorowane cząstkami pomidorów. Włosi jedzą je tylko widelcem, w Europie serwowane jest(...) śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać natką. Makaron rozłożyć na półmisku, zalać tajskim sosem, posypać świeżo mielonym pieprzem i natką. Spaghetti Carbonara...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...

  • Rozmaitości z indyka

    ...z limonki. Gotować ok. 20 mi-nut na małym płomieniu. Kolendrę posiekać. Na patelnię z mięsem wrzucić serek topiony, mieszać, aż się rozpuści i sos zacznie gęstnieć. Dodać pomidorki z cukinią. Zagotować...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Ten wspaniały bób!

    Składniki:  500 g bobu 60 cl bulionu drobiowego 2 trójkąciki serka topionego 25 cl śmietany 100 g wędzonego łososia Pieprz turecki Łososia zmiksować. Śmietanę ubić, delikatnie wmieszać do niej puree z łososia. Umieścić w szprycy i schłodzić. Bób obgotować przez 2 minuty we wrzątku, ostudzić i obrać ze skórki. Bulion zagotować, dodać bób, gotować 10 minut, zmiksować...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    ...w misce jajka, ziemniaki, cebulę, wędlinę, starty ser, groszek, śmietanę i bułkę tartą. Doprawiamy wszystko solą, pieprzem oraz ewentualnie innymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju(...): Szaszłyki można przygotować też jako danie orientalne. Wówczas doprawiamy je pieprzem, skórką otartą z 1 cytryny, imbirem oraz sosem sojowym. Do takich szaszłyków można też dodać 2 łyżki posiekanej...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...