• Informacje na temat:

    sos do spaghetti carbonara

Przepisy na temat: sos do spaghetti carbonara
  • Ulubiony makaron Włochów to carbonara

    ...uczyni szczęśliwym, a nawet zapewni dobry sen. Zgodnie z oryginalnym przepisem i odwieczną tradycją klasyczna carbonara to odcedzone gorące spaghetti połączone od razu z surowymi jajkami i tak wymieszane(...) zdecydowanej obrony wymaga tradycyjna carbonara, ulubione danie mieszkańców Italii zarówno na obiad, jak i na kolację. To dlatego, że jako potrawę o takiej nazwie często serwuje się różne osobliwe...

  • Przepyszna Carbonara, polecam bardzo ;)

  • Spaghetti – grzybowa carbonara z żółtkiem

    Carbonara w nowej odsłonie...

  • O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by...

  • Spaghetti carbonara jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem pochodzącym z kuchni włoskiej. Danie jest bardzo sycące i po jego zjedzeniu nikt głodny na pewno nie będzie.

  • Spaghetti Carbonara

    Składniki na 4 porcje: - 400 g spaghetti, - sól, - 100 g boczku, - 3 jajka, - 200 g śmietany, - pieprz, - 4 łyżki tartego parmezanu, - 1-2 łyżki oleju, - pietruszka do dekoracji(...) boczek. Dodać makaron przesmażyć. Zalać roztrzepanymi jajkami, wymieszać (sos powinien zostać płynny). Dekorować posiekaną pietruszką. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 3480 kJ/831

  • Spaghetti carbonara to proste do przygotowania danie kuchni włoskiej. W naszej wersji jest to połączenie smażonego boczku, cebuli gotowanej w winie oraz makaronu w sosie jajecznym. Takie składniki są gwarancją doskonałego smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

  • ...0,5 kg mielonego mięsa; 2 cebule; czosnek; sos do spaghetti; 2 serki topione; groszek konserwowy, brokuły; kalafior, ser żółty.

Artykuły na temat: sos do spaghetti carbonara
  • Spaghetti carbonara

    Makaron gotujemy w dużej ilości osobnej wody na półtwardo. Boczek kroimy na cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy boczek. Dolewamy połowę śmietany, posiekany Wszystko chwilę dusimy. Do pozostałej śmietany dodajemy żółtka oraz ser. Mieszamy i wlewamy na patelnię. Nie dopuszczamy do wrzenia, bo sos się zwarzy! Polecam posypać parmezanem!

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...najpopularniejszego włoskiego specjału warto uczcić także typowym daniem pochodzącym prosto z Italii. Wypróbujmy zatem pyszne spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem, które na pewno pokocha cała rodzina! Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Carbonara przyrządzenie takiego posiłku okaże się czystą przyjemnością. Na początek przesmażamy ok. 10 dag boczku z dodatkiem jednego ząbka czosnku. WINIARY POMYSŁ NA...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • My się zimy nie boimy! Ferie z marką  WINIARY

    ...z parmezanem – ok. 2,80 zł WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Carbonara – ok. 2,20 zł   Niedługo po świętach, bo już od połowy stycznia, dzieci znów mają okazję oderwać się od szkolnych obowiązków(...)… spaghetti Carbonara mieszamy ze śmietanką, po czym wlewamy do przesmażonego boczku z czosnkiem i gotujemy na wolnym ogniu nie dłużej jak 1 minutę, co jakiś czas mieszając. Wspólnie z dziećmi pod koniec...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...ze spaghetti, z którego sos boloński po prostu spłynie i zostanie nam na talerzu. Czy w przepisie na carbonarę jest śmietana? Czytaj na następnej stronie >>> Podobnie rzecz ma się z carbonarą(...). I nieistniejące spaghetti bolognese. - Tak! Do tego jeden deser z Wenecji, czyli najsłynniejsze tiramisu, i drugi - cannolo z Sycylii. Nagle robi się bałagan, w którym nie potrafimy się odnaleźć...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Wstążki, nitki i świderki

    ...śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać natką. Makaron rozłożyć na półmisku, zalać tajskim sosem, posypać świeżo mielonym pieprzem i natką. Spaghetti Carbonara(...) gorący sos pomidorowy, posypać świeżymi ziołami i serem. Spaghetti należy podawać na głębszym talerzu, udekorowane cząstkami pomidorów. Włosi jedzą je tylko widelcem, w Europie serwowane jest...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...