• Informacje na temat:

    sos do sałatki z serem lazur

Przepisy na temat: sos do sałatki z serem lazur
  • Sery na talerzach Europejczyków

    ...toffi. Najczęściej spożywany na śniadanie z ciepłymi goframi z dżemem. Co ciekawe, zawiera bardzo dużo witaminy D3, która rekompensuje spory brak słońca na północy Norwegii.  Gorgonzola – lazurowy przysmak Lombardii Upstrzony niebieskimi plamami, o kremowej konsystencji i ostro-słodkawym miąższu. To musi być Gorgonzola! Potocznie zwana „lazurem”, dojrzewając we włoskich jaskiniach Lombardii...

  • Sprawdzony przepis na "Przystawka ziemniaczana z serem lazur"

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ..., grillowanym deserem są też pieczone jabłka z orzechami i miodem, zawinięte w folię aluminiową. Nieco mniej standardowym smakołykiem jest z kolei... grillowany arbuz. Przed wrzuceniem go na mocno rozżarzony ruszt należy zamarynować go w cytrynie i sosie balsamicznym. Następnie wystarczy zaledwie kilka chwil na grillu, by cieszyć się oryginalnym smakiem arbuza w nowym wydaniu. Serowa serenada...

  • Jak każda przekąska tego typu, nie należą one do dań dietetycznych i lekkich, ale chyba każdy ma czasami taki dzień, że musi zjeść coś cięższego, co dostarczy ogromnej ilości kalorii. Ich smak zdecydowanie jest wart dodatkowych 40 minut na siłowni lub basenie.

  • Smaczny pomysł na "Jajka z serem lazur i makrelą"

  • Szybkie i tanie dobra wariacja ze szpinakiem

  • Sprawdzony przepis na "Sałatka z lazurem i gruszką"

  • szybkie

  • Ten pyszny, kremowy sos dobrze sprawdzi się jako dodatek do sałaty z pomidorami.

Artykuły na temat: sos do sałatki z serem lazur
  • Zimowe sałatki

    ..., dodać czosnek, do-prawić. Składniki sałatki wymieszać, polać sosem, udekorować papryczkami.(...) dag piersi kurczaka, 30 dag ciemnych winogron, 3 łyżki masła, 1 łyżka siekanej cebuli, 10 dag pleśniowego sera typu Lazur, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz, suszony tymianek, 2 łyżki oleju. Mięso...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Z serem pleśniowym

    ...-zapachowym. W duecie z łagodnym serem zdominuje jego smak. Dla nadania pikanterii lazanii czy ziemniaczanej zapiekance można wziąć roquefort zamiast parmezanu - podgrzewany, pięknie się rozpuszcza. Sos(...)Pleśniowe na gorąco - dobre rady Sos z camemberta Na bazie sera camembert można przyrządzić wyśmienity sos do grillowanych (pieczonych w folii) ryb i piersi kurczaka. Do rondla z grubym dnem wlać...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Kocham kino domowe

    .... żółtego typu lazur) - sos będzie miał taki kolor jak ser, którego użyjemy 1. Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać do niego pokruszony ser i cały czas mieszając, rozpuścić go. 2. Całość przelać do małej miseczki i zostawić do ostygnięcia. 4. Wierzch posypać pokruszonym serem. Sos ziołowy: 3 łyżki gęstego twarożku, np. koziego, 2 łyżki ziół (bazylia, mięta, szczypior) utłuczonych w moździerzu na...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...