• Informacje na temat:

    sos do ryzu i ryby

Przepisy na temat: sos do ryzu i ryby
  • Przepis na pyszne ryżowe placuszki.

    To znakomita alternatywa dla kotletów z mięsa czy ryby. Ryżowo- warzywne frykasy z dodatkiem orzechów przygotujesz w niecałe pół godziny!

  • Rewelacyjny dodatek do smazonych filetow rybnych

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Menu na sylwestrową domówkę

    ...kuchnią japońską, które sprawdzi się w Sylwestra. Także skrzydełka w sosie teriyaki, czy łosoś w sosie miso wasabi to potrawy nie wymagające spędzania mnóstwa czasu w kuchni podczas imprezy. Ramenu...

  • znakomita do ryby

  • Kuchnia fit w wersji orientalnej

    Świeże ryby, owoce morza oraz mnóstwo warzyw - to podstawowe składniki kuchni indonezyjskiej. Dzięki nim mieszkańcy regionu zachowują wspaniałe zdrowie i rzadko cierpią na nadwagę. Dlatego kuchnia Indonezji to świetna propozycja dla tych, którzy marzą o smukłej sylwetce, ale zarazem kochają intensywne, egzotyczne smaki.

  • Sałatka na każdą okazję

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...zapakuj w osobną torebkę, by zapobiec ich sklejeniu. Rozmrozisz tylko tyle, ile w danej chwili będziesz potrzebować.  Jak mrozić ryby? Podobnie jak w przypadku mięsa, do mrożenia nadają się jedynie ryby, które wcześniej nie były rozmrażane. Najlepiej jest mrozić ryby świeżo złowione, dzięki czemu nawet po czterech miesiącach w zamrażalniku, będziemy mogli cieszyć się ich wspaniałym smakiem...

  • zdrowe i proste

Artykuły na temat: sos do ryzu i ryby
  • Ryba bar, pieczona z chorizo, sos z papryki

    .... Miksujemy. A caly obiad skaldal sie z: przystawki: salatki z roszponki z orzechami dania: ryby z sosem i ryzu deseru: jogurt i kiwi(...) przygotowania 30 minut na 2 osoby 2 porcje ryby bar - zaraz poszukam polskiego odpowiednika - mam rodzaj OKONIA morskiego... oliwa kilka plasterkow chorizo - hiszpanska ostra kielbasa...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Dziś ryby mają głos!

    Pieczona w sosie z warzywami lub z patelni... Tak przyrządzoną rybę lubimy najbardziej.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Wiosenne dietetyczne obiady

    Włącz do diety pełnoziarnisty makaron i kasze, kiełki, brokuły, pomarańcze i ananasy oraz chude mięso i ryby. Schudniesz do lata bez wyrzeczeń.

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Duszony łosoś z marchewką

    Cebulę pokrój w drobną kostkę, resztę warzyw w cienkie plasterki.  Pokrój rybę na nieduże kawałki. Warzywa z dodatkiem cukru smaż na oliwie kilka minut, dodaj sos sojowy. Przesmaż łososia. Ugotuj ryż. Do ryby i warzyw wlej 100 ml wody z ryżu, duś pod przykryciem 15 minut, podawaj z ryżem.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...