• Informacje na temat:

    sos do ryby z grilla

Przepisy na temat: sos do ryby z grilla
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...zdrowe, pyszne i nie tuczą. To spodoba się szczególnie kobietom! Wybieraj na grilla to, co jest zdrowe: Równie smaczne jak karkówka czy żeberka, mogą być: niskokaloryczny opiekany drób, ryby, owoce morza, warzywa, a nawet sery (szczególnie oscypek) i owoce. Zawsze używaj tacek: Jeśli ułożysz mięso czy ryby bezpośrednio na ruszcie, tłuszcz i soki będą skapywały na żar. A wtedy pojawi się...

  • Sprawdzony przepis na "Ryby z grilla"

  • Nie tylko kiełbaski, czyli co wrzucić na grilla

    Pstrąg z cytryną i tymiankiem Świeży pstrąg prosto z grilla, z masłem i świeżymi ziołami wprost rozpływa się w ustach. Cytryna dodaje smakowi dodatkowej wyrazistości. Danie jest nie tylko smaczne(...), osuszonego pstrąga nacieramy solą i pieprzem (wewnątrz i na zewnątrz). Do środka ryby wkładamy wymieszane z czosnkiem masło, tymianek i kilka plasterków cytryny. Owijamy folią aluminiową - jeśli mamy...

  • Ten sosik poznała w Chorwacji,po spróbowaniu ryby w połączeniu z nim....polubiłam ryby!!!

  • Sardynki  w liściach winogron

    Przepis na oryginalne danie z grilla...

  • Rewelacyjny dodatek do smazonych filetow rybnych

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Sos do mięsa i sałatek

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Banalnie prosty ale zaskakująco dobry sos. Idealny dodatek do potraw z grilla, warzyw i chipsów.

Artykuły na temat: sos do ryby z grilla
  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...wykorzystujemy maliny jako dodatek do mięsa, a nie jako deser. Zamiast musztardy czy ketchupu proponujemy ostry, malinowy sos. Maliny to doskonałe źródło witaminy C, beta-karotenu, witamin E, B1, potasu(...)) oraz sprzyjają utrzymaniu zdrowej skóry, kości i zębów. Maliny nie tuczą, ponieważ w 100g owoców jest tylko 29 kcal. Wołowina z sosem malinowym, z miętą (1 porcja) Czas przygotowania: 25 minut...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Dania z grilla. Krewetki z cukinią

    ...lodu, sokiem z cytryny lub limonki i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia(...)Krewetki są bogatym źródłem białka, jednocześnie mają bardzo niską zawartość tłuszczu. Zawierają, podobnie jak wszystkie owoce morza i ryby morskie, wiele cennych witamin z grupy B, niezwykle cenny...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • ​Dania z grilla. Sałatka z grillowanym burakiem i serem kozim

    Przygotowując sałatki nierzadko korzystamy z tradycyjnych i dość kalorycznych przepisów. Tym razem dietetyk Alicja Kalińska podpowiada, jak przygotować oryginalny i jednocześnie zdrowy posiłek, korzystając z grilla.

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45 proc.) i karkówkę (25 proc.). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Grillowane makrele z sosem

    ...i musztardę. Wymieszaj, a następnie posmaruj ryby w środku i na zewnątrz.  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C w funkcji grill. Nabij makrele na szpikulce i ułóż na blaszce. Wstaw do piekarnika na około 20-30 minut. Zawiń w folię aluminiową ziemniaki. Te jednak piecz dłużej - około 50 min.  4. Wszystkie składniki na sos przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.  5. Wyjmij z piekarnika...

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...