• Informacje na temat:

    sos do pulpetów z ryby

Przepisy na temat: sos do pulpetów z ryby
  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka do pulpetów"

  • Rewelacyjny dodatek do smazonych filetow rybnych

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • znakomita do ryby

  • zdrowe i proste

  • Smaczny rosół z ryb słodkowodnych.

  • Kiedyś natknąłem się, nie pomnę gdzie, na artykuł Ewy Wachowicz, w którym opisywała pomysł swojej przyjaciółki. Był to znakomity przepis na to, jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby. Bo o tym, że ryby są zdrowe i warto je jeść, nikogo chyba przekonywać nie trzeba... Spisywałem go „na kolanie”, trochę dodałem od siebie ale najważniejsze, że to działa. I to nie tylko w przypadku dzieci… Naprawdę polecam…

  • Pyszne kotleciki mielone z ryby z cebulą, natką pietruszki i młodymi pędami czosnku. Pyszne domowe kotlety z ryby na obiad, najlepsze z krążkami cebulowymi i surówką z kapusty.

  • Smaczne i proste w wykonaniu.

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

Artykuły na temat: sos do pulpetów z ryby
  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    Składniki na 4 porcje: 1 kg ryb słodkowodnych (płoć, sielawa, okoń), 4 cebule, 2 jajka, 100 g masła, 1 bułka kajzerka, mleko do namoczenia bułki, mąka do obtaczania pulpetów, 700 ml wytrawnego białego wina, 500 ml śmietany 30%, 2 łyżki kaparów, klarowane masło do smażenia, sól, pieprz Prymat do smaku. Przygotowanie: Ryby czyścimy filetujemy, a następnie przepuszczamy przez maszynkę do...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie(...) do smaku - czosnkiem, ziołami, koncentratem pomidorowym. Obiad Surówka w duecie z białkiem Duża porcja warzyw z dodatkiem ryby lub chudego mięsa - to odpowiedni zestaw na sycący i zarazem...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Pogromcy cholesterolu

    ...tylko raz. Ryby morskie Mogą zastąpić pieczone mięsiwo podczas wielkanocnego obiadu. Zalecane gatunki to łosoś, tuńczyk, śledź i morszczuk, upieczone na ruszcie lub w folii, albo pod postacią gotowanych pulpetów. Są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i podobnie do oleju rzepakowego przyczyniają się do poprawy stężenia lipidów we krwi (obniżają zły LDL, podwyższają dobry HDL...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sekrety udanego przyjęcia

    ...herbaty w szklankach, obowiązuje zasada: ciepłe napoje w filiżankach, zimne w szklankach. Nie kroimy nożem warzyw, ziemniaków, potraw z mięsa mielonego ( kotletów mielonych, pulpetów, gołąbków, pasztetów) , naleśników czy pierogów. Nie jemy drobiu rękoma w towarzystwie. Nie jemy ryby dwoma widelcami, ale nożem i widelcem, jeśli podana jest w całości czy w dzwonkach ze skórą, lub samym...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...