• Informacje na temat:

    sos do placków ziemniaczanych

Przepisy na temat: sos do placków ziemniaczanych
Artykuły na temat: sos do placków ziemniaczanych
  • Placki ziemniaczane z mięsem i sosem

    ...i żurawinę, dusić 5 minut, dodać sól i pieprz. Przyrządzić sos winegret: wymieszać musztardę, miód, ocet, doprawić. Na koniec utrzeć z oliwą, sosem polać sałatę. Ziemniaki obrać, oczyścić, opłukać(...) tłuszczu na papierowym ręczniku. Usmażone placki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać z sosem i sałatką. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki ziemniaczane z sałatką

    ...utrzeć gładki sos. 3. Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulkami dymkami na tarce o grubych oczkach. Odsączyć z nadmiaru płynu, zachowując skrobię, która zwiąże masę.  Wymieszać z 1 surowym jajkiem i mąką, doprawić solą i czarnym pieprzem. Usmażyć na oleju  ok. 20 placków. 4. Układać po 5 placków na talerzach, na każdej porcji położyć pokrojone w ósemki jajka, rozdzielone widelcem kawałki tuńczyka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placki w egzotycznym sosie

    ...z sosem ananasowym (na zimno lub na ciepło). Udekorować gałązkami tymianku. Zobacz także:

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Placek ziemniaczany w sosie śmietanowym

    ...włóż mięso. Podgrzej, ale już nie gotuj. Sosem polej wcześniej przygotowane placki ziemniaczane.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Smażmy placki

    Placki po węgiersku z mięsnym sosem Przygotowanie:  Umyj i osusz mięso. Pokrój w niedużą kostkę. Obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony boczek. Cebulę i marchew obierz, a paprykę(...) na talerze i polej mięsnym sosem. Smacznego! Placki z cukinii, z jogurtem lub sosem pomidorowym Przygotowanie: Wymieszaj w misce mąkę, sól, pieprz, jajko i mleko oraz startą na dużych...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

Wideo na temat: sos do placków ziemniaczanych
  • Zmysłowe smaki: Placuszki z cukinii

    Placuszki z cukinii to świetna, kolorowa i pyszna alternatywa dla placków ziemniaczanych! Dzięki dodatkowi marchewki, czerwonej cebuli i parmezanu odznaczają się znacznie bogatszym smakiem. Podane z sosem jogurtowym będą idealnym daniem na szybki obiad lub kolację. Placuszki z cukinii – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!