• Informacje na temat:

    sos do pizzy z przecieru pomidorowego

Przepisy na temat: sos do pizzy z przecieru pomidorowego
  • Pizzette - przysmak dzieci i dorosłych

    Przygotowanie naprawdę dobrej, wyrośniętej pizzy udaje się w domu tylko nielicznym i wymaga wielu cierpliwych prób przy wyrabianiu ciasta oraz pieczeniu. Znacznie łatwiejsze są małe pizze, czyli pizzette - przysmak włoskich dzieci i dorosłych.

  • Bardzo łatwy sos i nie tylko do pizzy:)

  • Trzy przepisy na pizzę

    Od całkiem prostej pizzy salami, poprzez wymyślną pizzę z figami, aż po zupełnie zaskakującą pizzę z szynką i rukolą.

  • pyszny ziołowy sos do pizzy polecam

  • Z niejednego pieca

    ..., szczypta cukru Dodatki: 200 ml przecieru pomidorowego (np. passata), 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 250 g szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 gruszka, oliwa do smażenia Drożdże wymieszaj z mlekiem(...)), 370 ml letniej wody, 12 g świeżych drożdży, 1 i 1/2 łyżeczki soli, 50 ml oliwy, 50 ml mleka, 1/2 łyżeczki cukru Sos do pizzy: 1/2 l passaty pomidorowej, 1 doniczka świeżej bazylii, 50 ml...

  • Aromatyczny i bardzo smaczny sos do pizzy, który również może zastąpić ketchup.

  • sos do posmarowania pizzy

  • Sos pomidorowy do pizzy z przyprawami

  • Robi się go podobnie do ketchupu z cukinii (który znajdziecie TUTAJ), tylko końcowy smak jest zupełnie inny- pomidorowy ,pachnący ziołami i czosnkiem ... idealny na posmarowanie pizzy przed dodaniem do niej dodatków,ale super sprawdzi się też do sosu bolońskiego.Warto go zrobić szczególnie teraz kiedy warzywa są tanie i najpyszniejsze. Daje je do słoiczków małych po przecierach pomidorowych taka porcja jest idealna później na raz na pizzę. Polecam gorąco.....

  • Przepis na 3 spody o średnicy 30 cm

Artykuły na temat: sos do pizzy z przecieru pomidorowego
  • Pizza margherita

    Sos pomidorowy warto przygotować wcześniej, aby się „przegryzł”.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Pizza to najlepszy kulinarny towar eksportowy świata. Jadana dziś wszędzie, od rodzimych Włoch, przez obie Ameryki, po Nepal. Ikoniczne danie kuchni śródziemnomorskiej, i jednocześnie synonim szybkiego oraz niezdrowego jedzenia. Z okazji Dnia Pizzy bierzemy w obronę aromatyczną flagę Włoch. Fot. 123RF/Picsel Jak większość tradycyjnych dań, tak i pizza może pochwalić się długim rodowodem. Płaskie placki jadano już w czasach antycznych, dodając do nich oliwę, czosnek i ser. Współczesna pizza...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...3 sztuki. Sobota: Warzywne leczo Składniki: 2 marchewki, pietruszka, 3 pieczarki, 200 ml przecieru pomidorowego, łyżka oleju, łyżka kopru, sól Warzywa pokrój na talarki, podduś na tłuszczu, zalej(...). Zrezygnuj z dań, których podstawą jest biała mąka - pizzy, makaronów, puszystego pieczywa, klusek, pierogów, dań z drobnej kaszy kuskus czy manny. W okresie, gdy starasz się ograniczyć cukier, nie sięgaj po...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Pomidory w każdej postaci

    ...likopenu. Warto pasteryzować pomidory. Będą świetną alternatywą dla sklepowych z puszki. Możemy wykorzystać je m.in. do zup, sosów, zapiekanek, warzywnych gulaszy itp. Zaś kiszone pomidory to doskonała przystawka, wzbogacą smak mięs, sałatek. Domowy sos czy przecier pomidorowy przyda się do zup, makaronów, mięs czy pizzy. Smak lata zatrzymają domowe suszone pomidory. Co prawda nie ma warunków, by...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Wiwat pizza!

    ...dozujemy. Świeżych ziół nie zapiekamy, bo stracą aromat - posypujemy nimi upieczoną już pizzę. Sposób na szybki sos Jako sosu można użyć passaty - włoskiego przecieru pomidorowego (w Polsce dostępna(...)Obowiązkowe składniki Mozzarella na wierzch Podgrzana mozzarella staje się wyjątkowo elastyczna, świetnie więc nadaje się na górną warstwę pizzy. Możemy ją zastąpić tartym parmezanem: po...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...