• Informacje na temat:

    sos do pizzy pomidorowy na wierzch

Przepisy na temat: sos do pizzy pomidorowy na wierzch
  • Calzone na swojską nutę

    Pieróg z ciasta do pizzy ze smakowitym nadzieniem!

  • Aromatyczny i bardzo smaczny sos do pizzy, który również może zastąpić ketchup.

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku).

  • pyszny ziołowy sos do pizzy polecam

  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Bardzo łatwy sos i nie tylko do pizzy:)

  • Trzy przepisy na pizzę

    Od całkiem prostej pizzy salami, poprzez wymyślną pizzę z figami, aż po zupełnie zaskakującą pizzę z szynką i rukolą.

  • Przepis na 3 spody o średnicy 30 cm

  • Z niejednego pieca

    ...widelcem. Rozprowadź na cieście sos, następnie ułóż szpinak, a na wierzchu plastry gruszki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni - aż ranty będą złote. Po ostudzeniu coki, możesz na wierzchu ułożyć(...)), 370 ml letniej wody, 12 g świeżych drożdży, 1 i 1/2 łyżeczki soli, 50 ml oliwy, 50 ml mleka, 1/2 łyżeczki cukru Sos do pizzy: 1/2 l passaty pomidorowej, 1 doniczka świeżej bazylii, 50 ml...

  • Sos pomidorowy do pizzy z przyprawami

Artykuły na temat: sos do pizzy pomidorowy na wierzch
  • Światowy Dzień Pizzy w Twojej kuchni z marką WINIARY!

    Pizza to potrawa, której nikomu nie trzeba przedstawiać, ani nie trzeba nikogo do niej zachęcać. Nie każdy jednak wie, że 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy. Z tej okazji marka WINIARY zachęca do przygotowania bliskim prawdziwej włoskiej uczty. Zainspiruj się poniższymi pomysłami i spróbuj stworzyć wspólnie z rodziną własną, oryginalną pizzę bez wychodzenia z domu!

  • Pizza to najlepszy kulinarny towar eksportowy świata. Jadana dziś wszędzie, od rodzimych Włoch, przez obie Ameryki, po Nepal. Ikoniczne danie kuchni śródziemnomorskiej, i jednocześnie synonim szybkiego oraz niezdrowego jedzenia. Z okazji Dnia Pizzy bierzemy w obronę aromatyczną flagę Włoch. Fot. 123RF/Picsel Jak większość tradycyjnych dań, tak i pizza może pochwalić się długim rodowodem. Płaskie placki jadano już w czasach antycznych, dodając do nich oliwę, czosnek i ser. Współczesna pizza...

  • Kalafiorowa pizza z ricottą i sosem z pieczonych pomidorów

    Kalafiorowy spód do pizzy uwielbiam z kilku powodów. Przede wszystkim dlatego, że jest obłędnie smaczny, a dzięki zmielonym orzechom - bajecznie chrupiący.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Pizza margherita

    Sos pomidorowy warto przygotować wcześniej, aby się „przegryzł”.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Dania z mozarellą

    Wytwarzany ze świeżego mleka bawolic, ser jest obowiązkowym składnikiem włoskiej pizzy.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...