• Informacje na temat:

    sos do pasztetu z królika

Przepisy na temat: sos do pasztetu z królika
  • Pasztet w kolorowym pieprzu

    Składniki na 20 porcji: - 1/2 kg dziczyzny (lub mięsa wieprzowego albo wołowego), - 1/2 kg mięsa z zająca lub królika, - 1/2 kg wątróbek, - 1/2 kg podgardla wieprzowego, - 2 kajzerki(...) i wątróbkę zemleć kilkakrotnie. Dodać żółtka oraz przyprawy. Kajzerki namoczyć w sosie, w którym gotowało się mięso. Odcisnąć, zemleć w maszynce, dodać do zmielonego mięsa. Pozostały wywar wlać do masy...

  • Delikatny i rozpływający się w ustach pasztet z królika.

  • Słoiczek pełen smaku

    Sposób przygotowania 1. Pasztet: mięso, wątróbkę i boczek oczyść, umyj i osusz. Mięso z królika możesz zastąpić drobiem, a wątróbkę cielęcą - drobiową. Wszystko pokrój na równe kawałki, wymieszaj(...) i ziela) zmiel dwukrotnie w maszynce albo zmiksuj na gładką masę, dodając sos powstały podczas pieczenia. Możesz też dolać, dla bardzie wytrawnego smaku, kieliszek winiaku. Masę dokładnie wymieszaj...

  • Siekany pasztet zapiekany w cieście.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...2: ●3 rzodkiewki ●1/2 ogórka ●4 pomidorki koktajl. ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster wędz. łososia ●cytryna ●oliwki ●koperek; farsz 4: ●1/3 szkl. kukurydzy z puszki ●ogórek kiszony ●1/2 papryki ●koperek Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz. Część (6) przekrój wzdłuż na pół, a części (8) odkrój czubki. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj z majonezem. Pokrój łososia na...

  • Domowy pasztet z królika z dodatkiem papryki w glazurze z żurku. Pasztet jest delikatny, dodałam do niego warzywa z którymi się gotowało mięso. Na wielkanocnym stole będzie idealnie pasował i wybornie smakował.

  • Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet z królika"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z królika"

Artykuły na temat: sos do pasztetu z królika
  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Zmień dietę i wyrzuć dezodorant!

    Dania powinny być lekkie, oparte na warzywach, owocach, rybach, mięsie z kurczaka, indyka, królika, chudej wołowinie. Warto spożywać kefiry, jogurty, zsiadłe mleko czy twarogi, które wychładzają(...) z ogórkiem, selerem naciowym, groszkiem zielonym, bazylią, oregano i sosem jogurtowo-kefirowym, kromka chleba razowego, herbata owocowa. Obiad Zupa koperkowa, gotowane klopsy cielęce, piure...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...i ryby morskie, - warzywa i owoce - najbezpieczniej rodzime i sezonowe, - źródło probiotyków - naturalny nabiał fermentowany, kiszonki, - chude mięso, np. wołowina, drób, mięso z królika, - zboża(...). Herbata ziołowa Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z siekanymi migdałami i suszonymi śliwkami. Obiad: Porcja białej kaszy gryczanej z klopsikami drobiowymi w sosie koperkowym. Surówka z marchwi...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...z paszą czy wodą i zgromadzonych w wątrobie. Jednak domowego pasztetu maluch może skosztować. Najlepiej zrobić go z chudego mięsa dobrej jakości (np. z królika, z piersi kurczaka czy indyka(...) z dodatkiem majonezu lub samym majonezem czy sosem chrzanowym. W tej wersji nie nadają się one dla małych dzieci (majonez zawiera dużo konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, z kolei sos chrzanowy...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Święta inaczej

    Tradycyjnie :  Duszony w sosie własnym (zabielanym), z ziemniakami. W święta staramy się przygotować coś wyjątkowego. I jeśli chodzi o mięsa, mamy więcej fantazji. Natomiast rzadko zrywamy z tradycyjnym(...) smażone, jednak Polacy lubią podawać je z gęstym sosem. Na szczęście gęsty nie zawsze musi oznaczać tłusty, na bazie mąki i śmietany. Wystarczy do pieczeni dodać warzywa (cebulę, czosnek, marchewkę...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...