• Informacje na temat:

    sos do paluszków rybne

Przepisy na temat: sos do paluszków rybne
  • Kuchnia chorwacka

    ...), pljeskavica ( kotlet mielony z trzech rodzajów mięsa ). Nie mniejszy jest wybór potraw rybnych, w wielu restauracjach można zjeść brodet - kilka gatunków ryb w sosie, riba sa žara - rybę z grilla ( zazwyczaj(...) z ryb, homarów, krewetek małży ( najlepiej z Lipskiego kanału ), np. zupy rybne, gulasz rybny, ryż z owocami morza ( rižot ). Popularna jest również maništra, powstała na wzór włoskiego minestrone...

  • Wyborna i smaczna zapiekanka na dobrą przekąskę.

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...niskokalorycznym, podobnie jak prażynki czy chipsy krewetkowe. Nie powinno się zbyt często jadać także ryb konserwowanych w oleju (znacznie zdrowsze są te w sosie własnym) i wędzonych. Zawierają one(...) pasty rybne, zawierające dużo tłuszczu, a często również środków konserwujących.

  • Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

  • Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym

  • Smaczny pomysł na "Burgery rybne"

  • Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)

  • Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.

  • Przepis wart wypróbowania: "Paluszki rybne z cytryną"

  • Przepis wart wypróbowania: "Piwne paluszki rybne z frytkami"

Artykuły na temat: sos do paluszków rybne
  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Udany połów

    ...z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki(...) na proszek. Połącz kumin z sokiem z limonek i olejem z pestek winogron. Sosem polej sałatkę. Rozgrzej olej kokosowy na patelni i smaż po 4 ryby jednocześnie 3-5 minut z każdej strony. Muszą mieć...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Sylwester 2012

    ...półmisek i od razu podawaj. Tatar rybny Składniki na 4 porcje: 20 dag wędzonego łososia, 10 dag śledzi w occie, mały (ok. 2 cm) kawałek imbiru, 2 limonki, cebula, łyżka curry w proszku, kilkanaście listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...udowodniły, że woda morska posiada właściwości bakteriobójcze a nawet antybiotyczne. Dlatego też doceńmy skarby jakie daje nam morze, szczególnie w postaci ryb. Rybne przysmaki na różne sposoby Ryby(...) najlepiej sprawdzają się: sos koperkowy, śmietanowy, cytrynowy lub beszamelowy. Pamiętajmy dodać ulubiony składnik warzywny do ryb, to ułatwi wprowadzenie jej do stałej diety naszego dziecka. Jeśli nie...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Rady na dobry apetyt

    ...składników. Zamiast makaronu z serem zaproponuj mu makaron carbonara lub z owocami i śmietaną. W zamian za paluszki z kurczaka, zaserwuj rybne. W zastępstwie jajecznicy usmaż omlet z warzywami(...) życia, mleko łatwo zakamuflować także choćby w naleśnikach. Możesz je podać z serkiem homogenizowanym i polać sosem ze zmiksowanych owoców z jogurtem. Naleśniki warto również dodawać brzdącowi do...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...