• Informacje na temat:

    sos do makaronu z wędzonym łososiem

Przepisy na temat: sos do makaronu z wędzonym łososiem
  • Makaron na obiad

    Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy. Są zdrowsze niż tradycyjne, a równie smaczne. Z dodatkiem bobu czy łososia smakują wyśmienicie!

  • Szybkie danie, niewiele składników, wyborny smak!

  • Dietetyczny makaron

    Składniki: opakowanie makaronu 100g wędzonego łososia 120g jogurtu naturalnego ząbek czosnku sól, pieprz szczypiorek Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Łososia pokrój w paski. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż na talerz. Dodaj łososia. Całość polej sosem jogurtowym i posyp...

  • Smaczny pomysł na "Makaron z wędzonym łososiem"

  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    ...w smaku sos. Ricotta ze względu na swą konsystencję to idealny składnik farszu cannelloni, czyli grubego makaronu do nadziewania. Wystarczy połączyć ją ze szpinakiem lub ze zgrilowanym miąższem(...)Mozzarella, parmezan, Grana Padano, pecorino, ricotta, gorgonzola, mascarpone - te wszystkie gatunki twardych i miękkich włoskich serów znakomicie nadają się do różnych rodzajów makaronu...

  • taki zwyczajny sos do makaronu ale w smaku dobry

  • Makaron, 150g wędzonego łososia pokrojonego w paseczki, opakowanie krewetek koktajlowych, pół szklanki mleka, śmietanka kremowa, bazylia, ostra papryczka chili, dwie łyżki oliwy z oliwek.

  • Szybka i pyszna sałatka :)

  • Składniki: - opakowanie makaronu spagetti (na 4-5 osób), - mały kartonik słodkiej śmietanki, -100 g wędzonego łososia, - odrobina świeżo mielonej gałki muszkatołowej, - parmezam do posypania. Przygotowanie: Na wrzącą posoloną wodę wrzucić makaron. W tym czasie na patelni podsmażyć łososia, posypać odrobiną gałki, dolać śmietankę, chwilę gotować, aż sos się nieco zredukuje. Wymieszać...

  • Sycące i smaczne danie na przekąskę.

Artykuły na temat: sos do makaronu z wędzonym łososiem
  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...ragù bolońskie jest bardzo ciężkim, gęstym sosem. Makaron, który robi się z mąki i jajek ma inną strukturę, jest bardziej chropowaty i łatwiej chwyta ciężki sos. Dlatego tworzą dużo lepszy duet niż ze spaghetti, z którego sos boloński po prostu spłynie i zostanie nam na talerzu. Czy w przepisie na carbonarę jest śmietana? Czytaj na następnej stronie >>> Podobnie rzecz ma się z carbonarą...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Klasyka w dobrym smaku

    Wszystkim koneserom klasycznego smaku ryb, ceniącym wysoką jakość produktu, marka Lisner poleca wędzonego łososia norweskiego. Plastry łososia wędzonego przygotowano metodą solenia na sucho, która wydobywa wyjątkowe walory smakowe ryby.

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Daj szpinakowi szansę!

    .... Umieścić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zapiekać  ok. 40 min w temp. 200°C. Podawać gorące z cząstkami cytryny, udekorowane świeżym majerankiem. Lasagne z łososiem i cukinią 1. Pozostawić szpinak do rozmrożenia. Ugotować arkusze lasagne według instrukcji. Cukinię pokroić w plasterki. Ser ricotta, śmietanę i mąkę wymieszać i doprawić.  Bazylię posiekać. Łososia pokroić w cienkie...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Chudnij etapami

    ..., lemoniada.  Drugie śniadanie  Sok wyciskany z brzoskwiń i szklanka maślanki albo kanapka z wędzonym łososiem, serkiem i świeżym ogórkiem, woda z cytryną.  Obiad  Zupa warzywna, ryż ugotowany z białą(...) i cebulą w papilocie, sałata z ogórkiem, buraczkami, orzechami i sosem winegret, herbata. Między posiłkami nie zapomnij o sporcie. Czasem wystarczy godzinny spacer lub trening na basenie, który nie obciąża...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...