• Informacje na temat:

    sos do faszerowanych papryk

Przepisy na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Faszerowana papryka

    Smakuje znakomicie z sosem czosnkowym.

  • Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem

  • Faszerowana papryka

    ...z puszki. Mieszankę posól, popieprz i podgotuj. Gotowym sosem zalej podpieczone papryki. Dopiekaj jeszcze 20 minut. Podawaj z ryżem.(...)Składniki: 5 dag ryżu 4 duże podłużne papryki po 2 cebule i jajka, bułka tar. 100 ml śmietany 30 proc. 50 dag mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej...

  • Pyszne,kolorowe i pożywne.

  • Wytrawne pieczarki faszerowane frankfurterkami, serem i papryką

    Sposób przygotowania Pieczarki umyć, oczyścić, usunąć nóżki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Frankfurterki pokroić  w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Na patelni zeszklić cebulkę. Podsmażyć kiełbaski, to samo zrobić z pokrojoną papryką. Kapelusze pieczarek wypełnić kolejno: cienką warstwą startego żółtego sera, cebulką, kiełbaską, papryką. Oprószyć...

  • pyszne.....

  • Warzywa faszerowane

    ...3 łyżki sezamu Sos: łyżka oliwy sok z pomarańczy sok z cytryny łyżeczka octu jabłkowego sól pieprz Dodatkowo: 10 dag parmezanu Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury(...). 2. Z upieczonych batatów łyżeczką wydrąż środki, zostawiając dużo miąższu po bokach. Miąższ pokrój w kostkę, dodaj do przygotowanej sałatki. Nakładaj ją do wydrążonych batatów. Polej całość sosem i posyp startym...

  • Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również innych..

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Delikatne mięso i aromatyczny sos to wyjątkowo zgrany duet. Oto pomysły na podkreślenie smaku drobiu – duszonego, jak i przyrządzonego na grillu!

  • Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.

Artykuły na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Papryka faszerowana

    ...1. Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu, studzimy. Z umytych papryk odkrawamy górę z ogonkiem i usuwamy gniazda nasienne. Orzechy nerkowca...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Faszerowane mięsem z serowym sosem

    ...tłuszczem. 2. Umytą i osuszoną paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę, podobnie jak obraną cebulę. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulę z czosnkiem i papryką. Następnie dodajemy mięso, smażymy 4-5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, pieprz, sól, szczyptę cukru, mieszamy. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę,...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

    ...(3-4 łyżki), dodaj paprykę mieloną i posiekaną natkę pietruszki. Przykryj farsz i odstaw na pół godziny.  Papryki umyj i odetnij górne części, usuń ze środka gniazda nasienne i białe włókna. Napełnij je farszem ryżowo-mięsnym, przykryj odciętymi kapeluszami i umieść w naczyniu żaroodpornym. Podlej trochę oliwy i wody. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Podawaj z sosem pomidorowym.  Zobacz także:

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

Wideo na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz(...) czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)