• Informacje na temat:

    sos czosnkowy z majonezem

Przepisy na temat: sos czosnkowy z majonezem
  • Majonez w 6 smakach

    Jogurtowy: 2 żółtka utrzyj z 2 łyżeczkami musztardy miodowej. Dodaj sól i pieprz do smaku. Sos ucieraj i cienkim strumieniem dolej 1 szkl. oliwy. Pod koniec domieszaj 100 ml jogurtu naturalnego(...) z curry: Utrzyj 2 żółtka z 2 łyżeczkami musztardy i 3 łyżeczkami soku z limonki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Utrzyj z 1 szkl. oleju. Do gotowego sosu dołóż posiekane mango. Czosnkowy: Rozetrzyj 2 ząbki...

  • sos czosnkowy

  • Gyros z sosem

    Składniki: 40 dag polędwicy ziemniaki olej przyprawa do gyrosa oregano sól Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 50 ml gęstego jogurtu oregano sól ogórek (dekoracja(...) tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika). Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również...

  • Przepis na sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego z majonezem z dodatkiem chrzanu . Doskonały do pizzy , szaszłyków,kiełbas z grilla ,kebabów .

  • Śledzie w sosie czosnkowym - przysłała Aga

    Przygotowanie: Filety najpierw moczyć ok.5 godz. w wodzie, następnie odcedzić i pokroić w drobne paseczki. Śmietanę z majonezem wymieszać, dodając wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Pozostawić na. ok 3-4 godzin, aby śledzie przeszły sosem. Pycha!!! Smacznego!

  • Ekspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań.

  • Składniki: 10 dag sera żółtego, 1/2 puszki ananasa, 20 dag piersi z kurczaka, 1 pomidor, 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 puszki kukurydzy. Sos: 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz, lubczyk.

  • Sos z dodatkiem ziół i ketchupu nadaje się jako wspaniały i aromatyczny dodatek do kotletów, duszonych mięs, pizzy itp.

  • Składniki: pomidory, ser żółty, sos czosnkowy, szczypiorek, pieprz, sól.

  • Sos doskonale nadaje się do wszelkich mięc smarzonych lub z grila

Artykuły na temat: sos czosnkowy z majonezem
  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki(...) podgrzej oliwę i dodaj starty czosnek, podsmaż. Wrzuć makaron, pomidory, oliwki, tuńczyka oraz śmietanę z majonezem. Dodaj bazylię i jajka.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Sos: Jogurt łączymy z majonezem. Następnie siekamy ząbki czosnku. Można je także wycisnąć. Dodajemy czosnek do jogurtu z majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po wymieszaniu wszystkich(...). Z lodówki wyjmujemy sos czosnkowy. Polewamy sosem szparagi. Całość możemy ozdobić natką pietruszki.  Smacznego!

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Rybne kotlety

    Podawaj z sosem czosnkowym.

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Z gruntu dobre

    ...​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...