• Informacje na temat:

    sos czosnkowy do sałatki niskokaloryczny

Przepisy na temat: sos czosnkowy do sałatki niskokaloryczny
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...polanym masłem czosnkowym, łososiem czy dorszem). Fit grill nie może obyć się bez sałatek! Roszponka, rukola, jarmuż, sałata masłowa i inne zielone składniki w połączeniu z garścią warzyw, chrupiącymi(...) się wybór niskokalorycznych składników – utracą one przynajmniej część swoich wartości odżywczych. Obowiązkowo przyjrzyj się dodatkom do grillowanych potraw – w szczególności składom napojów.  Po...

  • Znakomity sos do sałatek mój ulubiony.

  • Sos ten możemy użyć dosłownie do wszystkiego. To do polania różnego rodzaju sałatek, czy mięsa, czy też nawet możemy z nim zajadać surową marchew czy selera naciowego. Sos jest wyśmienity. Ja bardzo często polewam nim domowego kebaba z kurczaka lub zajadamy z nim pizze.

  • SMACZNE PROSTE I WŁASNEJ ROBOTY :)

  • doskonaly dodatek do mies, warzyw, chipsow...poprostu do wszystkiego :)

  • Rewelacyjny dodatek do salatek, hamburgerow i wedlin.

  • szybki,pyszny,doskonały do sałatek,pizzy,kebaba,gyrosa

  • sos czosnkowy

  • Kilka chwil i mamy domowy sos czosnkowy

  • Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)

Artykuły na temat: sos czosnkowy do sałatki niskokaloryczny
  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...z piersi indyka pieczony bez tłuszczu, 4 łyżki ryżu naturalnego, Różyczki brokuła i kalafiora z sosem czosnkowym i 2 łyżkami pestek z dyni. Podwieczorek: Jogurt naturalny, kiwi. Kolacja: Bułka(...) morza i algi. Ryby możesz jeść w najróżniejszej postaci - surowe, wędzone, grillowane, pieczone. Gotuj zupy rybne, przyrządzaj sałatki. Algi najlepiej smakują w postaci sprasowanych płatków, w sushi...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym zaskoczeniem, a...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...