• Informacje na temat:

    sos czosnkowy do frytek

Przepisy na temat: sos czosnkowy do frytek
  • Mięsne kąski z sosem czosnkowym

    ...przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem, łyżką oleju, posiekanym koperkiem oraz odrobiną soku z cytryny. Sos posól do smaku. 3. Bułeczki rozetnij w poprzek.Zrumień w mocno rozgrzanym piekarniku.Patelnię rozgrzej. Porcjami smaż na niej zamarynowane mięso. Na bułkach rozłóż liście sałaty oraz plastry pomidorów. Połóż po porcji gyrosa. Polej sosem.

  • ŁATWE , SZYBKIE , SMACZNE , BEZ GOTOWANIA , DOBRY DODATEK DO SAŁATEK , MIĘS I RYB

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...polanym masłem czosnkowym, łososiem czy dorszem). Fit grill nie może obyć się bez sałatek! Roszponka, rukola, jarmuż, sałata masłowa i inne zielone składniki w połączeniu z garścią warzyw, chrupiącymi(...) ok. kwadrans, aż będą miękkie. Do tego podaj łagodny bądź ostry sos – również własnej roboty, a odkryjesz nową odsłonę pysznych przekąsek! Z okazji rozpoczęcia sezonu grillowego możesz nie tylko...

  • bardzo prosty sos , pyszny

  • Pyszny sos czosnkowy nadający się do kebaba, zapiekanych ziemniaczków, frytek, pizzy itp.

  • Szybki w Przygotowaniu sos,nadający się do potraw z grilla,pizzy,frytek,jako dip do chipsów:)

  • Prosty, łatwy... smaczny dobry do frytek i chipsów

  • same frytki to za mało

  • cos innego do fryrek lub pieczonych ziemniaków

  • sos czosnkowy

Artykuły na temat: sos czosnkowy do frytek
  • Księga smaków: Cukinia

    ...oleju słonecznikowym. Podawaj z keczupem, majonezem lub z gęstym sosem jogurtowo-czosnkowym.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Niezastąpiona pietruszka

    ...krawędzie i puszyste wnętrze. Podawaj je z sosem chili lub dipem czosnkowym.

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ...przygotować sos. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć obraną i posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać pomidory z puszki, poddusić, doprawić solą i ziołami, zmiksować. 3. Ciasto podzielić na części, każdą rozwałkować na małe placki, posmarować sosem, posypać serem, ułożyć połówki pomidorków. Piec 15-20 min w temp. 175ºC. Spaghetti bolognese Smak sosu pomidorowego...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Ziemniak. Trufla północy

    ...czosnkowym i zawinięte w folię aluminiową świetnie nadają się, żeby zapiec je na grillu czy wrzucić do ogniska. Jednak u nas w domu dzieci wolą makaron albo ryż, a my - kaszę, ale jeśli się już(...), nadziewamy śliwką i cynamonem i, mrucząc głośno, zjadamy do cna.  Frytek w zasadzie nie uznajemy, na chipsy jest szlaban w domu, ale czasem dzieci przypili i proszą o placki ziemniaczane, więc smażymy...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    .... Smaż na oleju, aż się zrumienią. Osącz pulpety z tłuszczu, posyp koperkiem. Podawaj z sosem czosnkowym. Rybny sernik Krakersy włóż do foliowej torebki, zawiąż. Zmiażdż wałkiem. Masło roztop...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...