• Informacje na temat:

    sos chrzanowy 2

Przepisy na temat: sos chrzanowy 2
  • Sos chrzanowy z pomarańczą

    ...i pozbawioną białych błon pomarańczę. Gdy sos ma jednolitą, gładką konsystencje, dodajemy śmietanę, majonez, doprawiamy do smaku. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy łyżkę soku z brzoskwiń. Sos należy...

  • Szybki i smaczny sos chrzanowy. Nieodzowny dodatek Wielkanocnych posiłków.

  • ...i 2 łyżkami soku cytrynowego. Z 1 łyżki masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać 3 -4 łyżki zimnej wody i chrzan. Sos zagotować, dodać śmietanę i 2 łyżki soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i cukrem. Sosem polać rybę i piec jeszcze około 15 min.

  • Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od aromatycznego wołowego rosołu, a kończył na pysznej wołowinie oblanej gęstym i kremowym sosem chrzanowym.

  • Jajka w warzywnej koszulce

    Można je podać np. z sosem chrzanowym...

  • Domowy, aksamitny i kremowy sos o lekko ostrej nucie wzbogaci smak wielu potraw. Jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Świetnie pasuje do pieczonych mięs, dziczyzny, jaj na twardo, pieczeni czy też ozora. W wersji na zimno dobrze komponuje się z rybami i wędlinami. Jest również obowiązkowym dodatkiem, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.

  • Rolada z sandacza

    Doskonała z sosem chrzanowym.

  • Wielkanocne kanapki

    Składniki: 4 jajka pieczywo tostowe                  rzodkiewka ogórek 2 łyżki sosu chrzanowego np. Tarsmak ulubione kiełki   Przygotowanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać Sos chrzanowy np. Tarsmak i dokładnie wymieszać. 2. Na  pieczywo tostowe, podpieczone w tosterze lub na suchej patelni, wyłożyć pastę jajeczną, a na pastę plasterki...

  • nada pysznego smaczku każdemu jedzeniu z grilla

Artykuły na temat: sos chrzanowy 2
  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    .... 200 ml wywaru z gotowania warzyw. 3. W garnku stopić masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć, nie rumieniąc. Wlać oba wywary oraz śmietanę. Stale mieszając, gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem, tartym chrzanem i sokiem cytrynowym. 4. Warzywa z wywaru podgrzać w sosie. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć, pokroić w cienkie plastry. Polać sosem chrzanowym z warzywami. Podawać...

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    ..., pieprz oliwa na sos: 2 lyzki gestej smietany 1 lyzka chrzanu 1 lyzka oliwy z oliwek 1 lyzeczka soku z cytryny sol, pieprz   Wszystkie skladniki polaczyc by uzyskac kremowy sos - ta porcja(...) z dwoch stron. Podawac z sosem.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY(...) w naszym kraju. Doskonały do wszelkiego rodzaju przekąsek, sałatek oraz dipów. Sugerowana cena detaliczna produktów: Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY ok. 1,90 zł Sos chrzanowy...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY(...) w naszym kraju. Doskonały do wszelkiego rodzaju przekąsek, sałatek oraz dipów. Sugerowana cena detaliczna produktów: Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY ok. 1,90 zł Sos chrzanowy...

  • Głodne kawałki Anthony'ego Bourdaina i legendarni The Ramones... Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Posłuchajmy przez chwilę Bourdaina: "Jedzenie" i "grzech" to dwa słowa, które przynajmniej w świecie anglojęzycznym - są od dawna nierozerwalnie ze sobą związane. Jedzenie jest strawą dla zmysłów, jedną z cielesnych rozkoszy, i kiedy człowiek wie, że za chwilę zje coś dobrego, w jego ciele zachodzą zmiany...

  • Co warto wiedzieć o jajkach?

    .... 4. Na piątkowy obiad możesz przygotować jajka ugotowane na twardo w różnego rodzaju sosach, musztardowym, tatarskim, chrzanowym, czosnkowym lub koperkowym.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...