• Informacje na temat:

    sos brokułowy

Przepisy na temat: sos brokułowy
  • Zupa serowo - brokułowa

    ...kilka do dekoracji, resztę zmiksuj na gładko. Przygotuj beszamel: masło rozgrzej w garnku, dodaj mąkę i krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z zimnym mlekiem oraz bulionem. Dolej wino. 2. Sos gotuj przez 2 minuty na małym płomieniu, ciągle mieszając. Ser żółty zetrzyj, wraz z serkiem topionym wrzuć do garnka z beszamelem. Dodaj mus brokułowy. Mieszając, gotuj 10 minut, aż sery się rozpuszczą...

  • Szybkie, smaczne, szybko znika z talerzy:)

  • Pasztet marchewkowo-brokułowy

    .... Studzimy odrobinę przed podaniem. Serwujemy z masłem i sosem cytrynowym. (PAP Life) autorka: Dorota Kieras...

  • zostały Ci gotowane brokuły z obiadu? - mozesz zrobić świetny dip, sos do sałatek, ryżu, makaronu, mięsa

  • Pizza na brokułowym spodzie - zajadaj na zdrowie

    ...na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Formujemy okrągły placek i pieczemy przez 15 min, do czasu, aż się zarumieni, a całość stanie się zwięzła. Po upieczeniu spodu smarujemy ciasto sosem...

  • Bardzo szybkie danie, które nie wymaga dużego wysiłku i nakładu pracy. Idealne na dni typu „w co najpierw włożyć ręce”.

  • Brokułowa z szynką

    .... posiekanych orzechów włoskich Na sos: 6 łyżek oliwy 3 łyżki octu winnego (albo soku z cytryny) 1 łyżeczka miodu sól i pieprz Przygotowanie: 1. Brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Następnie(...) salaterki. Ocet winny utrzyj z solą oraz pieprzem. Dodaj miód i oliwę. Ubij trzepaczką gęsty sos winegret. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem. Posyp orzechami, przemieszaj. Podawaj z kromką wiejskiego...

  • Łatwe i szybkie w przygotowaniu, smaczne, znika błyskawicznie...

  • Brokułowa z ryżem i tymiankiem

    Pyszna i sycąca zupa dla całej rodziny

Artykuły na temat: sos brokułowy
  • Sałatka brokułowa

    Przygotowanie: Sparz brokuły i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj składniki na dressing. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj dokładnie. Propozycje wiosennych potraw prosto z Wielkiej Brytanii wniosą na nasze stoły powiew nowości połączonej z dobrą, europejską kulinarną tradycją. Oglądaj program "Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie" w kwietniu w weekendy o 14:00 na...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Potrawka brokułowa z ostrym sosem pomidorowym

    Idealna na romantyczną kolację.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Pieczarki nadziewane zielonym purée

    ...żaroodpornego naczynia wylej sos. Ułóż pieczarki. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Zobacz również:

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Nadziewane roladki drobiowe

    ...6-7 minut. Odcedź. Na krótko przed końcem duszenia do roladek dodaj pozostały serek. Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj. Sos zagęść sosem pieczeniowym i przypraw do smaku pieprzem, solą i sokiem cytrynowym.  4. Roladki podawaj polane sosem z dodatkiem brokułów oraz ziemniaków z cebulą. Udekoruj cząstkami cytryny i natką. Zobacz także:

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

Wideo na temat: sos brokułowy