• Informacje na temat:

    sorbet z jagód

Przepisy na temat: sorbet z jagód
Artykuły na temat: sorbet z jagód
  • Domowy sorbet jagodowy

    ...1. W misce wymieszaj jagody, miód, skórkę z cytryny i szczyptę soli, dodaj sok z cytryny. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Następnie przecedź przez gęste sitko, by pozbyć się kawałków skórki z cytryny oraz tej z jagód.  2. Masę włóż na godzinę do lodówki, a potem do zamrażalnika na 2-3 godziny.  3. Przed podaniem udekoruj sorbet kilkoma świeżymi jagodami i listkami mięty. Zobacz...

  • W dziewiątym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort z kremem cytronowym, maślanym i orzeźwiającą frużeliną z jagód oraz jeżyn. Biszkopt12 jaj390 g cukru380 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanejskórka starta z 1 cytryny20 g liofilizowanych malin20 g liofilizowanych jagód Krem700 g śmietany 36%20 g żelatynyodrobina wody20 g cukru500 g białej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Frużelina z jagód i jeżyn300 g jeżyn300 g jagód100 g malin3...

  • Bruno Banani Woman’s Best

    Bądź jak kuszący deser, dzięki słodkim aromatom brzoskwini, sorbetu gruszkowego i panna cotty z dzikich jagód. Kobiecy charakter podkreślają również kwiat granatu, aromat róży, drzewa sandałowego i pomarańczy. KUP NA PREZENT...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Lody pod lupą ekspertów

    .... kazeinę, jedz sorbety owocowe lub przygotowuj lody w domu, na bazie mleka sojowego, migdałowego czy ryżowego. 4. Odchudzające Dieta, oparta na lodowych posiłkach bazujących na odtłuszczonym mleku może dać spektakularne efekty. Stymuluje bowiem organizm do dodatkowego wydatkowania energii (dla wyrównania temperatury). 100 g lodów na bazie mleka ma od 120 do 160 kcal, a sorbety - 98 kcal (gdy...

  • Włosi potrafią podawać espresso na różne sposoby. Na przykład espresso coretto pije się z odrobiną alkoholu. Fot. 123RF/Picsel Według legend kawę wynaleźli etiopscy mnisi. Napój miał im pomóc przetrwać, długie, nocne modlitwy. Jednak historyczne przekazy mówią, że początki wykorzystywania kawy znajdujemy na Bliskim Wschodzie. Niemiecki podróżnik Leonard Rauwolf, podróżując po tamtejszych krajach zebrał ziarna kawy i sprowadził je do Europy. Smak kawy, tak go zachwycił, że dokładnie opisał...

  • Włoskie desery

    Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić pod czas pieczenia ciasta Sorbet melonowy z bazylią Składniki na 4-6 porcji: 200 ml soku(...). Nakładać sorbet. Dekorować bazylią. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie...

  • Sok z brzozy pozyskuje się już od setek lat. Mimo to, wydaje się, że wciąż jest on niedocenionym produktem. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto go pić i w jaki sposób możemy wykorzystać go w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Sok z brzozy ma delikatny smak. Niektórzy wręcz twierdzą, że jest zbyt słodki, a jednocześnie za bardzo mdły, aby spożywać go w większych ilościach. Jeśli jednak dowiecie się, w jaki sposób sok z brzozy wpływa na nasz organizm, z pewnością przyznacie, że warto go pić. Syrop...

  • ...1. Zdrowy przysmak Do porcji ulubionego soczku dziecka dodaj kaszkę ryżową i kawałki świeżych owoców (np. jabłka, gruszki, brzoskwini). 2. Sorbet jagodowy Zmiksuj pół kilograma jagód lub malin z 2 łyżeczkami cukru, następnie dodaj owocowy sok przecierowy. Przelej mus do małych kubeczków, włóż do środka patyczki i zamroź. 3. Smakowity kisiel Zetrzyj jabłko na tarce. W niewielkiej ilości...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

Zdjęcia na temat: sorbet z jagód
  • Bruno Banani Woman’s Best