• Informacje na temat:

    sok z winogron bez gotowania

Przepisy na temat: sok z winogron bez gotowania
  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    Juror programu Masterchef, który zasłynął swoim niegramatycznym, ale uroczym "oddaj fartucha"uznał, że oprócz gotowania i oceniania warto podzielić się swoją wiedzą i wydał książkę, w której znajdziemy ponad 130 inspirujących przepisów. Niektóre z nich ujawniamy, abyście mogli wypróbować je już dzisiaj.

  • Jeśli uda Wam się jeszcze zdobyć winogrono z przy domowych winorośli, to mam dla Was świetną propozycję. Ostatnio dostałam sporą ilość, ale niestety moje chłopcy nie bardzo chcą je jeść, więc postanowiłam je przetrzeć i podać je w formie soku. Był to strzał w dziesiątkę. Chłopaki uwielbiają soki, więc chociaż w ten sposób dostarczyłam im bogactwo witamin, które zawierają winogrona. Zapraszam :)

  • Najłatwiejsze torciki

    Wypieki z soczystymi owocami w kolorze słońca cieszą oczy wyglądem i podniebienie smakiem. Upieczesz je bez trudu i nie zajmie ci to wiele czasu.

  • Buraczki duszone w zalewie, bez wstępnego gotowania. Czas ich przygotowania jest krótszy niż tradycyjnych buraczków, a nie ustępują im w smaku. Mają bardziej zwartą konsystencję, którą można regulować długością duszenia.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Przepis wart wypróbowania: "Sok z jabłek i winogron"

  • Lato zamknięte w słoiku

    ....  3. Dodaj do soku winogronowego sok z cytryny i cukier. Podgrzej, mieszając, aby cukier się rozpuścił. Zagotuj i zmniejsz ogień. Gotuj ok. 20 minut lub aż kropla pozostawiona na łyżce zacznie tężeć.  4. Przelej galaretkę do wyparzonego słoika, zakręć i odstaw, aby wystygła. Nasza rada: Łatwiej tężeją winogrona z pestkami. Jeśli użyjesz bezpestkowych, powinnaś pod koniec gotowania dodać...

  • Przepis wart wypróbowania: "Azjatycka zupa bez gotowania"

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Coś dla leniwych ;-) Płatki owsiane są bardzo pożywne i zdrowe.

Artykuły na temat: sok z winogron bez gotowania
  • Kosmetyki bez chemii

    .... Możesz od razu nałożyć go na twarz, szyję i dekolt albo zmiksować z łyżką miodu i zagęścić zmielonymi płatkami owsianymi.  Sok z aloesu błyskawicznie wnika w skórę, głęboko ją nawilża i łagodzi(...), pomarańczowego oraz łyżkę oleju migdałowego, sojowego albo z pestek winogron i łyżkę wyciśniętego z cytryny soku. Dokładnie wymieszaj składniki i przełóż sól do słoika. Dodawaj garść do wanny z wodą...

  • Co wybierasz o poranku - kawę czy sok? Weź udział w konkursie, a być może to własnie do ciebie trafią nasze nagrody: wyciskarka do soków, ekspres ciśnieniowy lub blender. Kawa daje nam zastrzyk energii z kolei sok to prawdziwa bomba witamin, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Co wybieracie o poranku? Wspólnie z siecią sklepów Lidl zapraszamy was do udziału w naszym najnowszym konkursie. Wystarczy, że odpowiesz na pytanie konkursowe, a swój wybór uzasadnisz....

  • Gotowanie bez wpadek

    ...w wodzie, którą potem zwykle się wylewa. Dlatego należy użyć minimalnej ilości wrzątku (powinno być go tylko tyle, aby przykrył produkty) i skrócić czas gotowania do kilku minut, aby marchew czy(...), kalafior, marchew - przez 6 miesięcy, ryby - przez 6-8 miesięcy, a fasolkę, groszek, szpinak i natkę pietruszki - do roku. Zamrażaj tylko to, co potem ugotujesz, upieczesz lub usmażysz. Czy sok...

  • Sok z brzozy pozyskuje się już od setek lat. Mimo to, wydaje się, że wciąż jest on niedocenionym produktem. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto go pić i w jaki sposób możemy wykorzystać go w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Sok z brzozy ma delikatny smak. Niektórzy wręcz twierdzą, że jest zbyt słodki, a jednocześnie za bardzo mdły, aby spożywać go w większych ilościach. Jeśli jednak dowiecie się, w jaki sposób sok z brzozy wpływa na nasz organizm, z pewnością przyznacie, że warto go pić. Syrop...

  • Skuteczna dieta paleo bez efektu jo-jo

    ...ok. 2 l dziennie, najlepiej wodę i herbatki ziołowe. Zrezygnuj z gotowych soków w kartonach, kawy i wszelkich napojów gazowanych. Jak komponować posiłki? Dietę paleo możesz stosować na trzech(...), wieprzowinę (oczywiście bez kawałków tłuszczu), drób (bez skóry), dziczyznę oraz podroby. Mięso dostarczy ci zapas żelaza i białka. Ryby oraz owoce morza, najlepiej ryby morskie (np. dorsz, łosoś...

  • Co wybrać o poranku? Kawę możliwą do przygotowania na kilka sposobów, która pobudza do działania? A może świeżo wyciśnięty sok owocowy lub warzywny będącym eliksirem dla zdrowia? Dla niektórych jest to codzienny dylemat, dla innych wybór jest oczywisty. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Wyłonienie zwycięzców nie należało do łatwego zadania. Przeczytaliśmy wiele ciekawych historii, w których każdy z Was opisywał powody wyboru kawy lub soku o poranku. Kawa dla Was to poranne...

  • Chudnij bez wyrzeczeń!

    ...przybędzie ci na wadze. Lepiej zjedz coś lżejszego, np. kawałek sera, kilka winogron, jogurt (np. z płatkami owsianymi). Poskromią głód i przyspieszą przemianę materii. Kto w czasie jedzenia często odkłada sztućce, ten z reguły je mniej Jedz powoli. Daj sobie czas na spokojny posiłek, bez pośpiechu. Uczucie sytości rodzi się w mózgu dopiero po 20 minutach. Dobrym sposobem, aby go poczuć, jest...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • Ekoszał!

    Jemy wege, kupujemy eko. Szukamy produktów bez glutenu, bez laktozy. Sadzimy na skwerkach jarmuż i zbieramy miód z balkonowego ula. To chwilowa moda czy wyraz głębszych potrzeb? A zatem powiedz mi, co jesz, a powiem ci kim jesteś!

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...